La PIMEC es mostra partidària a l’augment del salari mínim interprofessional que planteja el Govern espanyol

joan pera

El president de la PIMEC Maresme, Joan Pera, veu amb bons ulls la mesura anunciada pel Govern espanyol del PSOE d’apujar progressivament fins als 900 euros el salari mínim interprofessional. En una entrevista al programa La Ciutat ha explicat que aquesta mesura ajudarà a incrementar el consum i, de retruc, afavorirà la creació de nous llocs de treball.

Joan Pera ha parlat d’un benefici derivat en termes de reducció de l’atur sobretot entre treballadors poc qualificats.

La mesura busca incentivar el consum. El PIB ha crescut fins allà on ha pogut i tenim un nivell d’atur important. Quan mirem la tipologia dels aturats veiem que entre els treballadors amb més formació el nivell és pràcticament 0; en canvi, tenim un percentatge d’atur molt important de gent sense formació a qui li costarà accedir al mercat de treball. Amb la pujada de sous incentives el consum, el PIB i l’ocupació.

El president de la PIMEC Maresme ha recordat que l’índex d’atur comarcal es manté per sobre de la mitjana catalana. També ha posat l’accent en la renda disponible per càpita de Calella, que és de 20.000 euros; per sota de la mitjana de la província de Barcelona, Catalunya i l’Estat espanyol. Ho atribueix, això, a un sector econòmic predominant com el turístic, amb sous més baixos que la resta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *