Comença la selectivitat per a 94 escolars calellencs

Imatge d'arxiu

Primera de les tres jornades en què els estudiants de Catalunya se sotmetran a les proves d’accés a la universitat, a partir de les quals es calcula la nota d’admissió a la carrera escollida. Avui, els alumnes faran dues proves de la fase general –Llengua i Literatura Catalana i Castellana– i les específiques: Anàlisi musical, Economia de l’empresa, Química i Dibuix tècnic.

En la denominada fase general, les proves que hauran de realitzar tots els alumnes, hi ha una de Llengua estrangera i una quarta a triar entre Història i Història de la filosofia. Els de batxillerat cientificotecnològic també la de Matemàtiques; els de l’humanístic, la de Llatí; els de batxillerat social, Matemàtiques aplicades a les ciències socials; i els que han cursat el batxillerat artístic, Història de l’art o Fonaments de les arts.

La fase específica comprèn un total de 21 assignatures de modalitat que els estudiants han pogut cursar com a optatives durant el batxillerat. Es poden examinar de fins a tres d’elles, entre les quals hi ha Biologia, Ciències de la terra, Cultura Audiovisual, Geografia, Física, Disseny, Grec o Tecnologia Industrial.

Gairebé un centenar d’alumnes calellencs s’han matriculat per les PAAU. La majoria d’ells realitzaran les proves a l’Escola de Teixits i Punt de Canet de Mar, el centre de referència per a la nostra zona, tot i que alguns d’ells s’han hagut de desplaçar a Barcelona.

En concret, són 58 alumnes de l’Escola Freta, 22 de l’Institut Bisbe Sivilla i 14 de l’Escola Pia.

Al conjunt de Catalunya, 32.055 estudiants faran fins dijous les proves d’accés a la universitat, prop de 200 menys que l’any passat. Segons el calendari aprovat per Universitats, els resultats es publicaran el 28 de juny i, en els dies posteriors, es podran fer les sol·licituds de reclamació i doble correcció.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *