Comença la temporada d’estiu amb un reforç del servei de salvament marítim

Simulacre de salvament, imatge d'arxiu

El servei de salvament marítim a les platges de Calella es reforça enguany amb una segona moto aquàtica i un increment de l’horari.
L’empresa Proactiva Serveis Aquàtics s’ocupa de fer aquest servei al litoral calellenc per garantir la seguretat dels usuaris. Entre les novetats d’aquesta temporada també hi ha la creació d’ una zona d’ombra per persones amb mobilitat reduïda.

A partir d’aquest cap de setmana 9 persones vigilaran a les platges de la nostra ciutat per prevenir i garantir la seguretat dels banyistes. Enguany el servei s’allargarà fins a les 8 del vespre i no fins a les 7 com fins ara. Oriol Canals, director operatiu de Proactiva, ens recorda que les platges del Far i de la Roca Grossa no disposen d’aquest servei a la sorra, tot i que els socorristes les vigilen fent una ronda des de l’aigua.

“Una millora destacable seria que nosaltres aportem una segona moto d’aigua en el servei. Hi ha prevista la col·locació d’una segona zona d’ombra per atendre persones amb mobilitat reduïda que s’està treballant. I després que la temporalitat s’allargarà per darrera”

Tot i el servei reforçat, des de l’empresa de salvament marítim recorden als usuaris la necessitat de ser prudents. Canals aconsella cobrir-se amb barrets i no exposar-se al sol, i hidratar-se constantment.Un altre aspecte important és tenir en compte la orografia de la platja de Calella que a un metre del bot de l’aigua ens cobreix perfectament i no llançar-se de les roques a l’aigua per evitar accidents molt greus. I sobretot no deixar els més petits sols o desatesos.

“Sobretot, la diferència d’orografia que hi ha a les platges de la zona de Calella amb altres platges que poden haver-hi a la zona de del Baix Llobregat, per exemple, que són platges on pots caminar i són menys profundes. A Calella l’orografia que es presenta és que en un mentre un cop has entrat a l’aigua et cobreix sencer. Els nens petits et penses que estan a la vora de l’aigua jugant a fer castells i de cop una onada pot fer que el nen desaparegui de cop”

Per últim, Canals ens demana que fem cas de les banderes. La bandera vermella prohibeix el bany, la bandera groga demana precaució i la verda indica que ens podem banyar sense perill.
Podeu escoltar l’entrevista sencera que li hem fet a Oriol Canals aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *