L’ocupació vinculada al sector turístic del Maresme retorna a nivells precrisi

Imatge d'arxiu

El sector turístic maresmenc genera més de 14.000 llocs de treball. És la xifra anual d’ocupació que es recull en l’informe sobre activitats turístiques que ha publicat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

L’any 2008, el turisme donava feina a 12.697 maresmencs i maresmenques i, en aquest sentit, les dades recollides porten als experts comarcals a afirmar que s’ha retornat a nivells precrisi.

Amb tot, la forta estacionalitat del sector fa que la majoria dels contractes (86%) siguin temporals, enfront dels contractes de forma indefinida (14%). Les puntes de contractació es produeix. En entre el segon i tercer trimestre de l’any, coincidint amb la temporada alta i la major oferta vinculada al turisme de sol i platja.

El volum més important d’ocupació el genera l’hosteleria, que concentra el 73% dels empeats turístics. Per darrera, l’allotjament, les agències de viatges i les operadores turístiques.

Al Maresme hi ha 1.690 empreses que es dediquen al turisme i el seu volum de negoci també ha registrat dades positives, amb un creiement interanual del 3,24%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *