Comença la vacunació infantil a l’Espai Mercat

L’Espai Mercat és un dels punts de vacunació pediàtrica habilitats per Salut

Avui s’inicia la campanya de vacunació contra la Covid als infants de 5 a 11 anys a l’Espai Mercat, que és un dels nou punts de vacunació pediàtrica supramunicipal habilitats per la Regió Sanitària de Girona. Mentre duri el curs escolar, la vacunació es desenvoluparà en torn de tarda (de 15 a 19h) i sempre amb cita programada a través del portal vacunacovidsalut.cat. A la Regió Sanitària de Girona hi ha prop de 65.000 infants d’aquest grup d’edat cridats a vacunar.

La vacunació infantil a Calella s’iniciarà a les tres de la tarda i s’allargarà fins a les set de la tarda. A partir d’aquí s’aniran obrint noves cites setmanalment en funció de la disponibilitat de dosis.

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, via vacunacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte.

Les criatures han d’anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor/a legal. En cas que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

La vacuna que s’administrarà als infants és la mateixa que la injectada en adults, però la dosis per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i caldrà administrar dues dosis separades per 8 setmanes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *