Can Saleta acull la xerrada divulgativa sobre salut mental

xerrada la marató

Can Saleta acollirà aquest vespre un dels actes divulgatius de La Marató de TV3. Serà la xerrada sobre salut mental a càrrec del Doctor Guillem Homet, director mèdic de la Comunitat Terapèutica del Maresme. Un acte que acostarà a tothom a la realitat mèdica i humana de la salut mental i que buscarà despertar l’esperit solidari dels assistents envers les persones afectades i les seves famílies.

En una entrevista a Ràdio Calella TV el doctor Homet ha exposat que durant la xerrada incidirà molt en el paper que té la ciutadania en conjunt – tant com a factor de risc, com de protecció- en la salut mental del demès.

Els determinants socials són molt importants. Tant com a factors de risc, com de protecció. Són elements que ens poden fer sentir més forts o més dèbils. Per tant, si el social és tan rellevant per provocar descompensacions i també provocar compensacions, val la pena insistir en el fet que el paper de la ciutadania és fonamental en la salut mental.

Homet ha apuntat que una de cada quatre persones ha tingut, té o tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el que es tradueix en què un 25% de la població patirà aquesta malaltia. Es considera que el 50% d’aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins anys després, en l’etapa adulta. Segons afirmen, no diagnosticar, en edat infantil, els problemes del neurodesenvolupament, que afecten entre el 20% i el 25% de la població, com ara el TDAH i altres problemes de salut mental, pot significar tenir problemes greus o molt greus al llarg de tota la vida.

La xerrada que porta per títol “El paper de la ciutadania en la millora de la salut mental de tots” es farà aquest vespre a les 20 h a l’auditori de Can Saleta i és oberta a tothom.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *