Comencen els actes de la Setmana de la Salut a Calella

vinculat

Que es commemora des d’avui i fins dissabte. Sota el lema “Viu amb salut. Vincula’t” es celebraran a la ciutat un total de 25 actes, entre ells taules rodones, caminades i masterclass.

Aquest matí s’ha fet la presentació de la programació per aquesta setmana. L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha subratllat la relació de l’Ajuntament amb les entitats de la ciutat, un fet que implica “fer comunitat”.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya també col·labora amb el Vincula’t. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha explicat que donen suport a les activitats que es realitzen. La Setmana de la Salut coincideix amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, que enguany es celebra a Igualada. El doctor Guix espera que ben aviat li toqui a Calella organitzar-lo.

Col·laborem bàsicament amb totes les activitats que pugui haver, ajudem en els aspectes de formació. També hem de tenir en compte la feina que, rutinàriament, fins i tot fora de la setmana, es va realitzant. La col·laboració és intensa i continuada, no només centrada en unes dates concretes. Aquests dies potser es veu més, perquè el proper divendres és el Dia Mundial de l’Activitat Física i cada any es celebra a una població diferent de Catalunya. Aquest any toca Igualada i esperem que algun dia toqui a Calella.

Una de les entitats que participen al Vincula’t és la Comunitat Terapèutica del Maresme. El seu director ha destacat que les entitats ciutadanes són una font de salut i que estan compromeses amb la ciutat.

Com nosaltres som els responsables de tot el que té a veure amb la salut mental, ja des de la primera vegada que es va montar Vincula’t, nosaltres vam insistir de la importància de la vinculació de la ciutadania, dels ciutadans, amb les entitats ciutadanes, per tal de vincular-se d’una manera activa, un compromís, perquè això és un fet molt important de cara a la seva salut. Està clar que la salut no és un tema exclusivament de metges, no és un tema exclusivament de serveis sanitaris, sinó que la ciutadania és molt important que hi participi i les entitats ciutadanes són una demostració de la força que pot tenir la societat civil i com pot organitzar i centralitzar allò que se’n diu el recolzament social.

Aquesta tarda tindran lloc dues xerrades. A les 17:30 h, a la sala d’actes de l’Hospital de Calella “Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (0 a 3 anys), a càrrec de dos infermers del CAP Calella. Més tard, a les 19:30 h, l’Espai Mercat acull “Beneficis de l’esport en la gent gran”, per part, també d’una infermera del CAP.

Ràdio Calella TV farà una cobertura especial de la programació vinculada a la setmana de la salut. Demà es celebrarà una taula rodona, en directe al programa La Ciutat, sota el títol “L’estigma de la Salut mental”.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al secretari de Salut Pública de la Generalitat, el doctor Joan Guix.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al director de la Comunitat Terapèutica del Maresme, el doctor Guillem Homet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat