Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya ho deixa

Després de gairebé 30 anys dinamitzant el barri – des del 2003 com a entitat legalment constituïda –, l’associació de Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya plega veles. Ho ha anunciat la seva presidenta, Concepció Gelmà, en una entrevista a La Ciutat, explicant que la falta de relleu generacional impedeix als actuals membres de la junta directiva a mantenir i tirar endavant amb la programació que els ha fet imprescindibles de l’agenda cultural calellenca, sobretot a l’estiu i en cites tan assenyalades com La Marató.

Concepció Gelmà i Casi Garcia, de la junta directiva de Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya, han anunciat a La Ciutat la decisió d’iniciar el procés de dissolució de l’entitat. És una qüestió d’esgotament, falta d’energia i idees noves, i possibilitats de dedicar el temps necessari per tirar endavant les activitats que s’organitzaven.

Ens hem vist obligats a deixar-ho perquè no hi ha relleu i la gent, qui portava la logística, s’ha fet gran i no pot amb tot. Alguns altres, doncs tenim altres coses, feina i ocupacions, i tampoc tenim l’energia per donar a l’abast.

Les activitats i festes populars a la Plaça Catalunya són carismàtiques. Començant pel sopar al carrer de la Festa Major petita, les propostes de La Minerva, la revetlla d’estiu per la Mare de Déu d’agost o la matinal solidària organitzada amb motiu de La Marató.

Des de la junta directiva es reconeix que no ha estat fàcil prendre la decisió per les conseqüències que pot tenir en el dinamisme del barri i la seva gent, a més de l’impacte econòmic per als negocis que l’envolten. Per evitar-ho, Gelmà ha animat a la resta d’entitats calellenques a traslladar-hi alguna proposta.

Com que nosaltres no hi farem res, m’agradaria dir i fer crida perquè alguna entitat hi porti activitat, sinó la plaça quedarà morta.

La junta directiva de l’associació Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya tenen prevista per demà una reunió amb l’alcalde Buch per informar-lo formalment de la dissolució de l’entitat, fundada l’any 2003.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *