Compte enrere perquè l’hostaleria s’adapti a les noves condicions per tenir terrassa

Com s’ha de demanar la llicència per tenir terrassa exterior? Com hauran de ser les taules i cadires i quins altres elements es podran treure? Aquestes són algunes de les qüestions a les que es dona resposta en els díptics informatius que l’equip d’agents cívics s’encarrega de repartir aquests dies a bars, cafeteries, restaurants i hotels perquè coneguin quina serà la normativa que s’aplicarà a Calella a partir de dilluns vinent, quan entrarà en vigor la nova ordenança municipal d’ocupació de la via pública. Aquesta també regula l’exposició de mercaderies i reclams per part d’establiments comercials, que queda restringit a quioscos, fruiteries i verduleries, i floristeries.

L’equip d’agents cívics de l’Ajuntament de Calella està trepitjant el carrer per informar bar per bar, restaurant per restaurant, botiga per botiga, dels nous requisits que haurà de complir el sector de l’hostaleria i el comerç per tenir l’autorització municipal per ocupar la via pública. Dilluns 13 de maig entra en vigor l’actualitzada ordenança que ha impulsat el govern per posar ordre a l’estesa de taules i cadires – que es va relaxar amb l’esclat de la COVID per afavorir un dels sectors més afectats per la pandèmia – i alhora unificar i fixar criteris per millorar l’estètica urbana.

Recollim els elements més significatius de la nova regulació:

🍽️ Per al sector de l’hostaleria. Només els titulars de bars, restaurants i establiments hotelers amb servei de menjador podran ocupar l’espai públic amb taules i cadires. Encara que ja es disposi d’una llicència, és necessari demanar-la de nou i fer-ho per mitjà d’una instància específica i adjuntant la documentació corresponent a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

-Les taules i cadires hauran de ser preferentment de fusta, tot i que s’accepten materials d’alumini i acer inoxidable. També podran disposar de coixins i respatllers. S’accepten tres tipus de mòduls (d’1 taula i 4, 3 o 2 cadires).
-Els para-sols només s’admetran en voreres que tinguin una amplada mínima de 4 metres. Han de ser de material tèxtil i llisos, preferentment d’un color clar.
-Els vetlladors que cobreixen les terrasses només s’admetran en passeigs, avingudes o places. Podran tenir tancaments flexibles o paravents laterals totalment transparents.
-Es podran autoritzat les jardineres i testos, si no sobrepassen els límits de l’autorització.
-No s’admetrà la col·locació de pissarres recolzades al terra. Només un plafó penjat a la façana i redactat, almenys, en català.
-Només s’admetrà il·luminació sota els para-sols o a l’interior dels vetlladors.

L’ocupació quedarà limitada a l’amplada de façana de l’establiment d’hostaleria. En illes de vianants, hauran de deixar 2 metres de pas amb els elements confrontants. En carrers, serà d’1,5 metres. Qualsevol element haurà de garantir les condicions de seguretat i, per tant, permetre l’accés i l’evacuació dels edificis o locals on es trobin.

Les llicències tindran una vigència de 4 anys i qualsevol incompliment pot ser subjecte de sanció econòmica.

Els titulars de bars, restaurants i hotelers estaran obligats a exposar en un lloc visible l’autorització municipal.

🛍️ Per al sector comercial. Les mercaderies, reclams o expositors podran ocupar la via pública amb aquestes condicions:
-Només en el cas d’establiments destinats a la venda de premsa, fruites, verdures i plantes.
-Les mercaderies no poden ocupar espai de la via pública ni sobresortir del lineal de les façanes. Es prohibeix col·locar-les als esglaons o reposapeus que hi ha a les parets de les façanes exteriors, visibles des del carrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *