Concert de guitarra flamenca i fusió a l’Església

El compositor i guitarrista internacional Eduardo Niebla, acompanyat pel també guitarra João Lima, actuarà aquest dijous 4 d’agost a l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau, amb un repertori de composicions que mariden el jazz, la música clàssica, l’hindú i l’andalusa. Tot plegat, acompanyat de la lírica poètica més reconeguda pels crítics més prestigiosos del món. L’actuació està emmarcada dins la gira Mediterranean Festival Tour i començarà a les 21.30h.

El prestigiós guitarrista internacional Eduardo Niebla actuarà aquest dijous a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau dins la gira Mediterranean Festival Tour. De pares andalusos, Niebla va néixer a Tanger ara fa 67 anys i ha passat bona part de la seva vida a Londres. Una carrera de quatre dècades que l’han convertit en una de les figures més destacades de la fusió del jazz i el flamenc internacional.

Vaig marxar a Anglaterra amb la guitarra a l’esquena i he estat treballant des d’aleshores en tots els circuits mundials de guitarra. Sóc compositor i he tingut la sort de treballar amb grans músics de tot el món. He tocat a l’Índia, Sud-àfrica, Jordània, Rússia, països eslovacs i per tot Europa. Els meus duets sempre han tingut un gran prestigi internacional, tant pel nivell tècnic com pel de composició.

Niebla ha gravat 24 cds i ha actuat als Festivals Internacionals de Jazz de El Cairo y Tbilisi, el Festival de Jaipur de l’Índia, el Queen Elizabeth Hall de Londres, el Carnaval de Jazz d’Odessa, els Jocs Olímpics de Grècia, a les festes de San Isidro a Madrid, al Celtic Connections Glasgow y Glastonbury, i ha fet gires per Europa, els Estat Bàltics, l’Orient Mitjà i Sud-àfrica. Serà una magnífica oportunitat per veure i sentir de prop a un dels guitarristes internacionals de més prestigi.

M’agrada molt tocar a les esglésies, per la sonoritat que tenen. En certes parts del concert m’agrada fer música meditativa però també hi ha moments de molta intensitat a nivell rítmic. És molt variat i hi ha sorpreses perquè la composició és molt oberta a nivell de clors musicals.

Consagrat com un dels referents a escala mundial de la guitarra espanyola contemporània, Eduardo Niebla està fent una gira estiuenca de concerts per les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, en el marc de la 1a edició del Mediterranean Festival Tour, que acabarà al Palau de la Música el 19 d’agost. Les entrades pel concert es podran comprar a la taquilla de l’església al preu de 25 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.