Màxima precaució per risc d’incendis al Maresme

PONT DE FUSTA JULIOL 22

Els Agents Rurals han elevat el risc d’incendis forestals al Maresme al nivell 2 del Pla Alfa i demanen la màxima precaució de tothom per tal de minimitzar-lo i facilitar la feina dels efectius de vigilància i protecció en l’actual context generalitzat de perill per les altes temperatures que tenim, i les que s’esperen durant la setmana. El nivell alt d’alerta comporta també l’activació de les fases de prealerta del Pla INFOCAT, per la qual cosa es restringeixen accessos i activitats en zones forestals, que afecten a totes les poblacions de la comarca, tant d’interior com de costa.

Donada l’alerta pel risc alt d’incendis al Maresme, es demana a tothom que actuï amb prudència i seguint una sèrie de consells preventius:

❌ No llanceu burilles enceses i tampoc llumins quan camineu o per la finestra del cotxe
❌ No enceneu pirotècnia, ni tan sols fanalets, o qualsevol altre artefacte que contingui foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras ni en urbanitzacions envoltades per bosc
❌ No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d’obra i amb mataguspires.
❌ No cremeu de les restes del jardí, estan prohibides. Cal portar-les a l’abocador o triturar-les i fer-ne compost.
❌ No deixeu les escombraries ni les deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors que hi ha a disposició.
❌ Elimineu les branques de vegetació i arbres que toquin la façana de casa i allunyeu-la de les reserves de llenya.

PLA ALFA 2 MARESME

En situació d’emergència truqueu al 112 i seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Mantingueu-vos informats a través dels mitjans i plataformes de comunicació.

Punta de calor a mitja setmana: els termòmetres arribaran als 40 graus

El mes d’agost comença amb una nova calorada, que tocarà sostre dimecres, amb els termòmetres disparats a l’interior i una sensació de xafogor molt intensa.

 

PREVISIÓ TEMPSl

Segons la previsió del Servei Meteorològic del Maresme, avui dilluns 1 d’agost les temperatures màximes arribaran als 36 graus a l’interior de la comarca, més contingudes a primera línia de la costa. Després d’un matí amb el cel mig enterbolit, durant la tarda s’acabarà imposant el sol.

Demà dimarts 2 d’agost es repetirà la situació: més núvols durant el matí i una tarda dominada pel sol, que ajudarà a escalar els termòmetres fins els 37 graus de màxima. La nit tornarà a ser calorosa i costarà dormir.

La punta arribarà el dimecres 3 d’agost, amb màximes de 40 graus a les poblacions de l’interior del Maresme. Amb tot, la calor també serà més acusada a la costa i potenciarà la sensació de xafogor. Serà el més destacat d’una jornada marcada per l’estabilitat i l’ambient assolellat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *