Coneix B-Resol, una app per detectar casos de bullying, anorèxia i bulímia

B-Resol és una aplicació per a telèfons mòbils que permet als alumnes alertar als seus professors d’un conflicte que pateixin ells o els seus companys. Pensada especialment per a adolescents, a través de l’app envien un ‘clic’ o avís al centre, que activa el protocol per a resoldre el problema. Va néixer per a lluitar contra el bullying, però ha evolucionat fins a ser una eina per combatre possibles casos de trastorns de conducta alimentària com són l’anorèxia o la bulímia.

El CEO de B-Resol és Josep Fígol, qui ha explicat que la major part dels ‘clics’ els fan els observadors, és a dir, els adolescents que detecten que algun dels seus amics té un comportament estrany.

Amb els resultats que estem analitzant de com ha funcionat en aquest curs 2017-2018, al voltant d’un 80% dels clics els han fet els observadors, els amics, les amigues, aquells que veuen que a algú li està passant quelcom i que, malauradament, a la vida real tots veiem que passa alguna cosa i costa molt d’avisar. Tens por que et diguin el “xivato”. En canvi, a través de l’eina, el que estem veient és que els nens i les nenes s’ajuden molt.

Centres escolars, clubs esportius i, fins i tot, ajuntaments disposen d’un codi que l’alumne haurà d’introduir per enviar un avís. A partir d’aquí, es pot iniciar un xat per explicar el conflicte i fer una trobada amb el docent de formar presencial. El govern d’Andorra també l’ha incorporat al seu Programa Nacional de Lluita contra l’Assetjament Escolar. Per a Fígol, la clau de l’aplicació és la privacitat.

Una de les funcionalitats que agraeixen molt els nens i les nenes és que, si cal ampliar la informació d’aquest clic inicial, es pot iniciar un xat. Des de l’ordinador, el mestre, la mestra o el psicopedagog pot iniciar un xat: ‘Hola, gràcies per fer aquest clic, et felicito per voler ajudar a la teva amiga, de quina manera creus que la podem ajudar? O et sembla bé que ens trobem un dia i parlem amb més detall?’ I potser, el nen o la nena fa un clic des del mòbil, se li respon des d’un ordinador i el següent pas és una trobada presencial.

Fígol ha anunciat un acord de col·laboració amb l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), a través del qual els centres tindran el suport especialitzat dels professionals de l’associació en els casos de trastorns de conducta alimentària.

De vegades, els centres no tenen prou recursos especialitzats per gestionar qualsevol mena de conflicte. Hi ha problemàtiques que requereixen d’especialistes i el cas de trastorns de conducta alimentària és un cas molt important. Hem conegut de l’existència d’aquesta associació, són fantàstics, i un dels serveis que ofereixen a banda de tota la part didàctica, formació, etc., és un servei d’assessorament, acompanyament a joves, adolescents, a les famílies, als centres, de nens i nenes que pateixen alguna d’aquestes problemàtiques.

B-Resol es pot descarregar de forma gratuïta a tot tipus de terminals.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Josep Fígols, CEO de B-Resol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *