Demà comença la 88ena Romeria de Calella a Montserrat

Un pelegrinatge fins a la muntanya màgica que provoca el desplaçament de molts calellencs, de fet són uns dies en què s’acostuma a dir que mig Calella es trasllada a Montserrat per anar a veure la Moreneta.

Com cada any, en la vígilia de la diada de Tots Sants, són molts els calellencs que fan les maletes i es preparen per passar uns dies de recolliment i de fer comunitat a Montserrat. Són els participants a la Romeria que organitza la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, i ja en van 88 edicions.

La parròquia s’encarrega de programar diversos actes de recolliment i promou l’assistència als litúrgics. Enguany el lema que mou les pregàries és la Misericòrdia i un dels actes on  més es percebrà és a la cerimònia nocturna de la Vetlla de Santa Maria. Ho ha explicat Maria Pilar Navarro, una de les organitzadores de la Romeria a Montserrat

Enguany també és novetat una jornada de coneixença entre petits i grans amb el Bisbe de Girona, Francesc Pardo. Entre els actes habitual hi ha la recepció que el Pare Abat fa als calellencs el dia de Tots Sants, la castanyada, l’anada als Degotalls a portar flors a la majòlica de Calella i el dinar popular de germanor. Pilar Navarro fa un repàs als actes principals.

L’any passat hi van participar més de 500 persones, i aquest any es repeteix el mateix nombre d’assistents.

Maria Pilar Navarro ha explicat que la gent de Calella ocupa la totalitat de les places que té disponibles la Romeria i que queda gent en llista d’espera per poder-hi anar. Un problema que s’agreuja per la reducció de cel·les que abans la Romeria podia utilitzar i que ara són tancades.

Ràdio Calella TV emetrà un programa especial el dia de Tots Sants des de Montserrat. En primer lloc, a les 11, un magazin informatiu amb entrevistes als protagonistes de la Romeria d’enguany i tot seguit la retransmissió en directe per internet en streaming, de la rebuda del pare Abat de Montserrat, cap a un quart d’una del migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *