Conferència sobre el patrimoni arquitectònic i arqueològic de l’Alt Maresme

Amics Escoltes del Montnegre i la secció Montnegre d’Òmnium Cultural van de la mà en l’organització de la conferència per descobrir el patrimoni arquitectònic que hi ha a l’Alt Maresme, comprès en una etapa de deu segles: del preromànic (s. V) al gòtic (s. XV). Una oportunitat per contextualitzar al territori i històricament les feines que l’associació d’exescoltes està realitzant a l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda, una construcció que daten del segle XI.

Aniol Noguera, dels Amics Escoltes del Montnegre, ha assegurat que la xerrada servirà perquè els altmaresmencs descobrim un important patrimoni arqueològic i arquitectònic que hi ha al territori, i que justament ha posat de relleu els camps de treball que s’estan fent a Sant Andreu de l’Arboceda.

“No sabem fins a quin punt tenim espais arquitectònics de valor. Hi ha un historiador mataroní, Joaquim Graupera, que és membre de la filial d’art Romànic de l’IEC i especialitzat en el romànic al Maresme, a qui li hem demanat que ens ajudi a contextualitzar l’ermita a partir d’altres expressions artístiques que tenim al nostre entorn”, ha assenyalat Noguera.

La xerrada Del preromànic al gòtic a l’Alt Maresme. Un patrimoni per descobrir s’ha organitzat conjuntament amb la secció Montengre d’Òmnium Cultural, amb qui els Amics Escoltes del Montnegre comparteixen la voluntat d’oferir a Calella propostes de divulgació cultural de l’entorn. Es farà aquest dijous 17 de març a l’Ajuntament Vell (20.30h).

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *