Confinament comarcal fins a l’11 de gener amb excepcions pels dies festius

La radiografia de la pandèmia a Catalunya continua complicant-se, amb un nou empitjorament dels indicadors –la velocitat de propagació del virus ha pujat fins a l’1,34 i el risc de rebrot s’enfila 29 punts fins als 274– i, davant d’això, el Govern ha anunciat aquest matí noves restriccions de cara a les festes de Nadal. Ho han fet en una roda de premsa el vicepresident Pere Aragonès, amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, per informar sobre l’aturada del pla de desescalada. El vicepresident amb funcions de president ha admès que la situació no és bona, que és preocupant i que obliga a fer passos enrere. Ha relatat que són mesures quirúrgiques que comporten limitacions en la mobilitat i restriccions en els aforaments.

Aragonès ha dit que l’adopció de noves restriccions es fa “per salvar vides i sortir junts de la pandèmia el més aviat possible”.

Ho fem per salvar vides i per sortir-ne junts i el més aviat possible. És imprescindible que tota la ciutadania ens fem nostres aquestes mesures i les apliquem amb la màxima responsabilitat. No serà el Nadal que voldríem (…) Confiem que es pugui controlar el repunt sense haver de recórrer a mesures extremes com vam fer amb l’aturada social d’octubre o el confinament total dels mesos de març i abril.

I ha afegit que confien que no calgui adoptar mesures extremes. Aquestes mesures estaran en vigor des del dilluns 21 de desembre fins al dilluns 11 de gener.

Com queden totes aquestes restriccions?

Queda restringida la mobilitat a l’àmbit comarcal fins a l’11 de gener, tant els caps de setmana com entre setmana, excepte si la bombolla de convivència es desplaça a visitar familiars, una 2a residència o a un hotel.

Continua el toc de queda amb excepcions: Nit de Nadal i Cap d’Any s’allarga fins a la 1 de la matinada. La nit de Reis fins a les 23 h. La resta de dies continuarà sent a les 22 h. Les noves mesures restrictives es revisaran el 28 de desembre.

Bars i restaurants obriran al públic fins a les 15:30 h. Es podrà servir menjar per emportar fins a les 22 h i fins a les 23 h en cas de servei a domicili. Mascareta obligatòria tota l’estona, excepte quan mengem. Hora al públic serà de 7.30 h a 9.30 h de 13.00 h a 15.30 h. Els establiments que fan menjar per emportar podran fer-ho de 19.00 h a 22.00 h. Si es fa servei a domicili, s’ampliarà fins a les 23.00. Les terrasses continuen obertes i els interiors amb aforament màxim 30 %. Segueix vigent també el màxim 4 persones per taula, si és bombolla de convivència, la taula es podrà ampliar màxim 6 persones.

Les activitats socials queden limitades a un màxim de 6 persones, “però el 24 a la nit, el dia de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis, les trobades es poden ampliar a un màxim de 10 persones. Ho anunciava la portaveu del Govern i consellera de presidència Meritxell Budó.

Sempre que sigui possible hem de mantenir la nostra bombolla de convivència i prou. Sabem que hi ha circumstàncies que fan que no sigui possible. Les activitats socials queden limitades a 6 persones com a màxim, però dies festes, 24,25,26,31,1 i 6, les trobades es podran ampliar fins a 10 persones, sempre que aquest nombre correspongui a dues bombolles de convivència.

Andorra passarà a formar part de la comarca de l’Alt Urgell, per facilitar la mobilitat .

Totes les activitats d’oci de dins del centre comercials, com restaurants o si hi ha gimnasos, queden restringides, no podran obrir. “Podem anar a un centre comercial a fer compres però no a passar el dia” han explicat.
Els equipaments esportius que estan a l’aire lliure continuen oberts amb un 50%, i els que estan en espais tancats, continua també el 30% i la cita prèvia. I sempre s’haurà d’utilitzar la mascareta.

La cultura continua oberta amb un aforament del 50%, sense sobrepassar el topall de 1.000 persones. Pel que fa als esdeveniments de Nadal, com les cavalcades o visites de patges reials, reiteren que enguany les rues hauran de ser estàtiques i les entregues de les cartes dels reis als patges no es podran fer físicament. Es podran fer arribar de manera telemàtica o amb les bústies reials que habiliti cada municipi.

Es retarda el retorn a les aules. Com ja s’havia anunciat aquesta setmana els alumnes tornaran de vacances el dia 11 de gener. Una mesura que diuen dona marge per detectar possibles contagis que s’hagin pogut produir durant els dies de festa.

Pel que fa als centres de culte, continua l’aforament limitat al 30%, amb topall màxim també de 1.000 persones.

El govern també ha tornat a insistir en la recomanació que empreses i institucions instaurin el teletreball per evitar la mobilitat de treballadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *