Confirmada la Marxa de la Minerva pel diumenge 13 de setembre

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Seguint tots els protocols de seguretat anti-covid-19, aquest any també es farà la Marxa de la Minerva. Calella-Marxa està tancant el pla de seguretat que se seguirà i que implica replantejar alguns aspectes organitzatius de la cita esportiva que se celebra pels volts de la Festa Major de Calella, i que enguany s’ha fixat per al diumenge 13 de setembre.

Lluís Barri, responsable de marxes de l’entitat, ha avançat les principals novetats de la cita esportiva d’aquest 2020 per adaptar-la a l’actual situació de pandèmia sanitària. D’entrada, hi haurà un recinte tancat al Passeig Manuel Puigvert –lloc de sortida i arribada dels participants– on caldrà portar la mascareta, es prendrà la temperatura i es farà signar un document de responsabilitat als que no hagin formalitzat la inscripció prèvia.

La sortida es farà de forma escalonada de set a nou del matí per tal d’esponjar els esportistes i evitar aglomeracions durant el recorregut. A més, hi haurà voluntaris repartits estratègicament per garantir que es manté la distància física. També s’ha canviat la fórmula de preparar els punts d’avituallament.

Un cop la gent surti del recinte es podrà treure la mascareta, perquè ja estarà fent esport. Hi haurà un altre condicionant sobre els avituallaments: no es posarà l’aigua i el menjar a la vista perquè això podria provocar una concentració de gent. El que farem serà donar bosses individuals amb aigua, galetes o alguna cosa per menjar, i una peça de fruita.

Calella-Marxa no contempla limitar la participació a la prova, que es farà el diumenge abans de la Festa Major de la Minerva. Diu que no esperen arribar a les xifres rècord d’edicions anteriors.

No sabem si serem 40 o 300. En una edició normal, arribaríem a superar 300 persones però calculem que tanta gent no vindrà. No tenim previst posar límit de participació perquè ja hem pensat fer la sortida escalonada.

El recorregut arrencarà del Passeig Manuel Puigvert, passant pel pont de fusta de la carretera N-II fins al Far. Des d’allà s’encararà el Camí Fondo per entrar a zona de muntanya, passant per camins poc coneguts.

Intentarem passar per camins i algun corriol paral·lel, en comptes de fer tot pista. Passarem per l’Era d’en Mora, el camí dels escoltes fins a ca l’Estol, per tornar a baixar. De tornada passarem pel camí de la Guinarda. Molt tros serà ombrívol. Pensem que pot estar molt bé.

Hi haurà un únic traçat de 13,5 quilòmetres de distància que es podrà retallar en un punt concret per als que vulguin escurçar el recorregut als 10,5 quilòmetres. A l’arribada es donarà un entrepà i un record a tots els participants.

Les inscripcions es podran fer en línia a partir de la setmana vinent. El preu és de 8 euros. El mateix dia de la prova costarà 10 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *