Confirmada la primera visita oficial del nou bisbe de Girona a Calella

El nou bisbe de Girona, Octavi Vilà, presidirà l’Ofici Solemne dels Sants Patrons de Calella, Quirze i Julita, el diumenge 16 de juny. Així ho han confirmat des de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, que celebren la visita del nou cap de la diòcesi, qui va ser ordenat diumenge en una cerimònia celebrada a l’interior de la catedral de Girona i que va ser seguida per 1.300 persones.

Fra Octavi Vilà, monjo del Monestir de Poblet, va iniciar diumenge el seu ministeri episcopal com a nou titular de la diòcesi de Girona. La cerimònia d’ordenació va celebrar-se a la catedral i, assegut a l’anomenada Cadira de Carlemany, va dirigir les seves primeres paraules al poble citant un text de sant Agustí i explicant el lema que ha escollit.

Si estic al capdavant vostre és simplement per servir-vos, per ser-vos de profit. L’episcopat no té cap altre sentit que el servei a Crist, a l’Església, als qui formem la diòcesi i, en definitiva, a tots els nostres conciutadans.

El bisbe Octavi ha manifestat la voluntat d’estendre la mà a les institucions del país, les comarques de la diòcesi i de la ciutat de Girona. “Mà estesa en bé de garantir la dignitat humana en tota circumstància (…) Una dignitat en la qual tots reconeixem el dret irrenunciable que ha de regir la nostra societat: el dret a la vida – i a la una vida digna –; el dret a tenir suficients recursos per viure-la; el dret a un habitatge, a una feina, a una llibertat política i d’expressió, i a una convivència pacífica”, va indicar.

La cerimònia d’ordenació va reunir molts representants de la vida política, social i cultural de Catalunya, com ara la presidenta del Parlament, Anna Erra; l’alcalde de Girona, Lluc Salellas; el president de la Diputació, Miquel Noguer; el conseller d’Universitats, Joaquim Nadal; el primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa; el president d’ERC, Oriol Junqueras, o l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

També hi va acudir el rector de la Parròquia de Calella, des d’on s’ha confirmat a Ràdio Calella TV que el bisbe Octavi presidirà l’Ofici Solemne dels Sants Patrons de la ciutat, Sant Quirze i Santa Julita, el pròxim diumenge 16 de juny. La cerimònia tindrà lloc a l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau.

La diòcesi de Girona té 380 parròquies de l’Alt Maresme i part de la Selva, i les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès i algunes del Ripollès.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *