Conflicte polític al CCM per l’Agència de Boscos

pins

Nou conflicte polític en el sí del Consell Comarcal. Ara per l’Agència de Boscos creada recentment i que haurà de ser replantejada i només actuarà en aquells municipis que ho sol·licitin. El motiu és l’informe desfavorable que va aprovar dimarts el Consell d’Alcaldes a la creació d’aquest nou servei que ha de vetllar per la gestió sostenible dels boscos del Maresme i buscar recursos per lluitar contra el Tomicus.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha mostrat durant una entrevista a l’InfoMigdia de Ràdio Calella Televisió la seva perplexitat després que 15 ajuntaments, governats per ERC i la CUP, hagin votat en contra d’aquesta iniciativa.

Martínez destaca que no es pot renunciar al paper de defensa territorial que ha de tenir el consell comarcal i, per tant, seguiran fent d’observatori de l’expansió de la plaga i reclamant la inversió necessària, tant en matèria de boscos com de rieres.

Recorda que l’informe del Consell d’Alcaldes no és vinculant perquè qui té capacitat per crear o suprimir un servei és el Plenari del CCM. A més, es dona el fet paradoxal, diu Martínez, hi ha diferents ajuntaments, molts governats per ERC, que ja han demanat suport de l’Agència de Boscos. Segons ell, tot es deu a una intencionalitat política.

Sigui com sigui, el Consell Comarcal ha demanat al Departament d’Agricultura, que és qui té les competències, que expliqui el seu pla d’actuació al Maresme per frenar l’expansió de la plaga i el calendari d’inversions. Segons l’estudi presentat per la Diputació de Barcelona sobre la situació dels boscos del Maresme i part del Vallès Oriental, 850 hectàrees de pi pinyer són irrecuperables i es necessitarien dos milions i mig d’euros per retirar tots els exemplars afectats. Aquesta és, ara per ara, la única forma de combatre l’expansió de la plaga i reduir el risc d’incendis forestals.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Miquel Àngel Martínez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat