La CUP convoca per aquesta tarda una concentració de suport a Pablo Hasel

La detenció de Pablo Hasel, aquest matí a la Universitat de Lleida, on s’havia tancat amb una cinquantena de persones, ha desencadenat la convocatòria de múltiples concentracions de suport arreu del país. A Calella es farà a les 19h a la plaça de l’Ajuntament i fa la crida la CUP.

El raper lleidatà ha ingressat a la presó de Ponent, a Lleida, condemnat per les lletres de les seves cançons. L’Audiència Nacional li ha imposat una pena de 9 mesos de presó, sis anys d’inhabilitació i gairebé 30.000 euros de multa per delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries contra la Corona i les institucions de l’Estat.

La CUP ha convocat per aquest vespre a Calella una concentració de suport a Pablo Hasel. Núria Freixas, de l’assemblea local de la CUP, adverteix que el seu empresonament suposa una vulneració clara de la llibertat d’expressió davant la qual, diu la portaveu cupaire, s’ha de sortir al carrer per protestar.

És l’empresonament d’un cantant, de la cultura, d’una persona que únicament ha criticat els Borbons i la brutalitat policial (…) No havia passat des dels inicis de la transició. Cal que la gent surti al carrer per denunciar el feixisme que hi ha a les institucions i al carrer.

Pablo Hasel havia passat les últimes hores tancat a la Universitat de Lleida, amb una cinquantena de persones i activistes que li han donat suport, i que no han oposat cap resistència quan han entrat els Mossos a detenir-lo. Quan entrava al cotxe policial, ha cridat: “Mort a l’Estat feixista”.

La setmana passada, més de 200 cantants, actors, cineastes i altres artistes, entre els quals hi ha Joan Manuel Serrat, Paco León, Luis Tosar, Willy Toledo, Melani Olivares, Ismael Serrano, Alba Flores o Fermín Muguruza, van firmar un manifest en suport al raper lleidatà.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Julian Gutiérrez ha dit:

    LA CUP sempre a favor dels delincuents. La Universitat de Lleida ha quedat destrosada pels suposats estudiants que protegien a aquest delincuent. A mí em van ensenyar que la llibertat s’acaba quan trapitges la llibertat dels altres, i aplaudir als terroristes islàmics i etarres, entre d’altres perles, no és llibertat d’expressió, és enaltir el terrorisme que tant mal ha fet a Catalunya. De totes formes no és més que el mirall de la Decadència profunda en que està entrant Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.