Consells d’estalvi energètic a l’estiu

L’estiu acostuma a ser l’estació de l’any, juntament amb l’hivern, quan es consumeix més energia a la llar. Per això és la millor època per incorporar als nostres hàbits costums de consum responsable per no recórrer a una despesa d’energia inútil. Doncs és el moment de recordar alguns consells per tal de promoure l’eficiència energètica durant aquests dies en què les altes temperatures obliguen a buscar maneres de refrescar-se i les més comunes són la utilització de l’aire condicionat o el ventilador.

Aquest alt consum energètic acaba fent-se notar a les factures i tant ciutadans com entitats públiques busquen maneres d’estalviar.
Dues de les fórmules més utilitzades per l’estalvi energètic és abaixant la potència contractada i fent un ús responsable dels aparells elèctrics, així com abaixant la potència instal·lada adaptant la il·luminació a menys consum com els llums LED i apagant els dispositius quan no es fan servir. Però també es poden aplicar mesures alternatives com seguir els consells estipulats per cada habitatge segons el seu tipus d’etiquetatge energètic.
Especialment a l’estiu es recomana fer servir, el menys possible, aparells com l’aire condicionat o els ventiladors no només per l’estalvi energètic sinó també per motius de salut i mediambientals. L’alternativa pot ser, en la mesura del possible, obrir les finestres o fer servir un aire condicionat que s’aturi un cop l’espai de la llar ja està fresc.

Si no és el cas i s’utilitzen aparells d’aire condicionat, col·loqueu els aparells de refrigeració en llocs on els toqui poc el sol i on hi hagi una bona circulació d’aire. I regular l’aire condicionat a una temperatura d’entre 24 i 26 graus a la vostra llar. Quan sortiu de casa o aneu a dormir, apagueu l’aire condicionat. I quan els vostres aparells d’aire condicionat estiguin funcionant, és convenient tancar portes i finestres.

Altres opcions per reduir aquest consum energètic són regletes amb interruptor o endolls intel·ligents. I, fins i tot, la selecció de la pintura de casa vostra també us pot ajudar en la lluita contra la calor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *