Consells per prendre el sol amb seguretat

Platja de Calella, arxiu
Platja de Calella, arxiu

El sol és indispensable per a la salut, tant per als adults com per als infants, i té molts beneficis com ara la de proporcionar-nos la vitamina D. Tot i això, cal exposar-nos-hi amb precaució per evitar les cremades i sempre seguint els consells d’un dermatòleg.

El dermatòleg del Centre Mèdic Creu Groga, Jordi Rex, ha donat una sèrie de consells en una entrevista a l’InfoMigdia. El doctor Rex considera que és preferible prendre el sol abans de les onze del matí o després de les cinc de la tarda i evitar la franja de les hores centrals del dia en què la radiació solar és màxima. El dermatòleg aconsella fer servir sempre cremes de protecció solar altes, de 50 o 50 plus: “És millor sempre fer servir protecció solar alta perquè et permet estar més estona al sol sense patir cremades i sense haver de renovar el filtre. Hi ha una idea equivocada de començar l’estiu amb molta protecció i anar baixant-la a mida que ens posem morenos però això no té cap sentit. Si fem servir tot l’estiu la protecció 50 o 50plus estarem ben protegits”.

Davant la pregunta si és millor comprar les cremes de protecció solar a la farmàcia o el supermercat, el doctor Rex és molt taxatiu: com a mínim, els filtres solars s’han d’adquirir en una farmàcia o parafarmàcia perquè són gairebé com un medicament.

Durant l’entrevista amb Ràdio Calella, el dermatòleg del Centre Mèdic Creu Groga ha destacat que cada vegada més la gent està conscienciada sobre els perills d’exposar-se al sol sense protecció. És per això que cada vegada són més freqüents les visites i consultes als dermatòlegs.

Un grau de conscienciació que també ha arribat a aquelles persones que per feina han d’estar a la intempèrie durant moltes hores. Treballadors que també prenen precaucions per evitar ensurts i problemes de salut a la pell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat