Els Jocs Florals del 2017 homenatgen el Cau de Calella

Els Jocs Florals de Calella dediquen l’edició d’aquest 2017 a l’Agrupament Escolta Montnegre. Fins el dia 25 de febrer es poden presentar les obres literàries per poder guanyar en alguna de les 8 categories que ofereix el certamen.

Com és preceptiu, les tres categories clàssiques obren el certamen. Són: la Flor Natural, per al millor poema que canti a l’amor, dotat amb 200 euros concedits per l’Ajuntament de Calella i el trofeu serà atorgat per Papereria Roger; l’Englantina, per al millor poema que enalteix la terra, usos, costums i tradicions, també dotat amb 200 euros concedits per Gent del Barri de Pequín i el trofeu serà atorgat per Celler Azor; i la Viola per al millor poema que canti als valors espirituals i ètics, amb 200 euros més de dotació, en aquest cas concedits per l’Associació Sant Quirze i amb trofeu atorgat pel restaurant La Gàbia. Recordin que el poeta o poetessa que guanya aquests tres premis en diferents edicions dels Jocs Florals d’una població es converteix en Mestre en Gai Saber d’aquells Jocs Florals.

Bases_Jocs_Florals_2017_01Després hi ha categories pròpies del certamen calellenc. Un és el Premi Maria Cardona al millor poema que s’inspiri en les barques, des del sorral a la mar. També està valorat en 200€ concedits per Inlingua Calella i amb el trofeu entregat pel Grup Pa, Vi i Moltó. Un altre premi purament calellenc és el Francesc Castells, a la millor corranda per dir a l’escalf d’una foguera. Aquest és el premi que homenatja al Cau de Calella. Qui el guanyi també rebrà 200€ concedits per Bowling Golf i el trofeu l’ofereix Amics de la Poesia de Calella.  El secretari d’Amics de la Poesia de Calella, Josep Miracle, ha explicat el motiu d’aquest homenatge i la forma com es materialitza: “Aquest any es commemora el 110 aniversari de la naixença mundial de l’Escoltisme. Qui més ens ho representa són els companys i amics de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella. I al Premi Francesc Castells demanem que ens facin una corranda o un poema per poder dir a l’escalf d’una foguera. Ells van per muntanya, fan foc de camp, i a l’entorn d’aquest foc de camp a veure si ens poden fer un poema per poder-lo recitar a prop d’aquest foc“.

Bases_Jocs_Florals_2017_02Per als autors adults també hi ha el premi Francesc Grau, per a la millor prosa poètica de tema lliure. El guanyador rebrà 200€ concedits per la Cooperativa l’Amistat, i el premi l’entregarà la Família Grau-Gimeno.

El certamen dels Jocs Florals de Calella tenen també dues categories juvenils per a autors de menys de 20 anys. En poesia és el premi juvenil La Llopa. L’Ajuntament de Calella dóna els 150 euros de premi i l’entrega la llibreria que dóna nom al premi. I per a prosa poètica de temàtica lliure hi ha el Premi Germanes Saula Palomer. En aquest cas el premi són 150€ i un lot de llibres concedits per la Fundació privada del mateix nom.

Els originals es poden enviar fins el 25 de febrer, per correu ordinari o bé electrònic i les bases es poden consultar amb exactitud a www.amicsdelapoesia.com. El jurat el formarà les poetesses i Mestres en Gai Saber Imma Fuster i Maria Bonafont, i la criminòloga, comunicadora i poetessa Cristina Font. Josep Miracle ha posat en valor el jurat d’enguany: “Aquest any són tres dones. Imma Fuster va ser guardonada l’any passat als nostres Jocs Florals Mestre en Gai Saber, una gran poetessa que estima molt Calella, ha vingut tants anys i ha guanyat tants premis que li fa molta il·lusió ser membre del jurat. Després tenim Maria Bonafont, poetessa de Barcelona, Mestre en Gai Saber d’uns altres Jocs Florals, no de Calella, però amb una gran vàlua literària. I després tenim una poetessa molt jove, que té 19 anys, amb una qualitat literària important i que pot donar el punt juvenil a aquest jurat“.

El discurs de mantenidor dels Jocs Florals de Calella el farà Josep Maria Juhé, exalcalde de Calella, geògraf, excursionista i descobridor de camins i paisatges. D’ell n’ha parlat Josep Miracle: “Ens fa il·lusió, ja que fem l’homenatge a l’AE Montnegre vam decidir que la persona mes escaient, que ens pot donar un aire així de muntanya, de camins i de descobridor de paisatges, un gran geògraf i excursionista com és Josep Mª Juhé, exalcalde, vinculat a les muntanyes i relacionat amb l’escoltisme, ens farà un discurs que gaudirà del beneplàcit de la gent“.

La Gala d’entrega de Premis es farà el dia 26 de març a les 12 del migdia a la Sala Mozart de Calella. La Pubilla de Calella serà la Reina de la Gala i hi haurà sorpreses que encara no estan desvetllades.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Josep Miracle, emesa a l’Info Vespre

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.