Continua la restauració de Sant Andreu de l’Arboceda

L’entitat Amics Escoltes del Montnegre de Calella farà aquest divendres i dissabte un dels últims camps de treball arqueològic a l’ermita.

IMG_20150904_104236Serà els propers 27 i 28 de gener i la jornada serà com és habitual, de les 8 del matí a les 5 de la tarda.

Pere Badalló, d’Amics Escoltes Montnegre, ha comentat la petita tasca arqueològica que encara queda per fer. “El que es pretén fer aquests dos dies de camp arqueològic és exhaurir la nau de l’ermita, acabar d’excavar la zona interior i veure si hi ha alguna cosa més que pugui donar informació. I gairebé segur que passarem a l’atri, al porxo, per netejar-lo i fer-ne l’arqueologia. És una zona senzilla on ja s’espera trobar una zona de banquetes i poca cosa més“.

P3129289_selEncara es podrien excavar la zona nord de l’ermita i l’absis, però ara ja es tancarà la mínima arqueologia necessària per poder començar a reconstruir l’ermita. La majoria de restes òssies trobades a Sant Andreu ja han estat retirades però encara en podrien aparèixer de noves, tot i que no s’excavarà expressament per buscar-ne, almenys de moment.

Badalló ha explicat que qualsevol pot ajudar al camp de treball d’aquest divendres i dissabte: “Obrim a tothom que vulgui venir. Tenim un noi que vindrà per primera vegada. Que ningú tingui por que podrà ajudar a col·laborar en una cosa o altra. Com sempre, quedarem a la seu del cau (Bruguera 51), carregarem les eines i a quarts de nou estarem a l’ermita amb els arqueòlegs d’Actium fins les 5, quan comenci a marxar el sol“.

Per apuntar-s’hi i inscriure’s es pot enviar un mail a info@amicsescoltes.cat.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Pere Badalló, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *