Convocades les eleccions generals pel 26J

El rei Felip Sisè ha signat avui dimarts el decret de convocatòria d’eleccions el 26 de juny que es publicarà al migdia. Aquesta mitjanit, per tant, s’ha tancat la legislatura més curta de la història democràtica d’Espanya. Han estat 4 mesos en què els partits polítics han estat incapaços d’arribar a un acord per formar Govern.

Sigui com sigui, i a banda dels retrets que uns i altres es llancen aquests dies, els ciutadans tornen a estar convocats a uns comicis en què l’abstenció serà elevada, tal i com apunten algunes enquestes.

Des del Partit Popular de Calella lamenten que s’hagin de convocar noves eleccions tot i que, segons apunta el regidor Josep Maria Pérez Basart, els populars poden sortir beneficiats ja que molts votants descontents amb el PP que el 20D van votar a Ciutadans ja han pogut comprovar amb qui prefereix pactar Albert Rivera: amb el PSOE. El regidor calellenc creu que el PP recuperarà votants.

Pérez Basart fa autocrítica sobre els casos de corrupció que afecten el seu partit i diu que el PP està fent tot el possible per eradicar la corrupció a tots els partits.

Des del PSC, el primer secretari dels socialistes calellencs, Pere Tarrés, diu afrontar la nova convocatòria d’eleccions amb esperança i seny. Segons ell, el PSC ha de recuperar el lideratge a Catalunya per tenir a Madrid un PSOE fort.

Pere Tarrés subratlla que el PSOE-PSC ha estat el partit que ha instaurat els drets socials que ara liquida el PP.

Des del Cercle Podem Calella, el seu Secretari General, Antonio Peralta, vol fer el «sorpasso» a la dreta neoliberal que, segons ell, representen tant el PP com Ciutadans.

Antonio Peralta també és dels que pensa que una confluència amb IU i altres partits independents seria una bona opció per, diu ell, «fer fora la dreta neoliberal».

Ciutadans Calella, formació que acaba d’establir presència a la ciutat, confia en què la candidatura encapçalada per Albert Rivera sigui la clau de volta en la negociació per formar el futur govern. Laura Alba, coordinadora de Ciutadans a Calella, diu que el seu partit ha demostrat capacitat de diàleg i que això és el que defensaran després del 26-J, en cas que els resultats deixin novament un escenari obert.

Des de Ciutadans es demana que els partits no es facin retrets mutus en les pròximes setmanes, i aposta perquè es comprometin tots a contenir la despesa electoral. El partit liderat per Albert Rivera proposa reduir-la a la meitat a través trameses electorals conjuntes i, en paral·lel, fomentar els debats oberts per engrescar novament als electors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.