Calella en Comú demana que es reprengui el diàleg per resoldre el conflicte policial

control policia 2

Calella en Comú ha emès un comunicat dirigit a la ciutadania posicionant-se sobre la crisi policial que s’ha desencadenat a la ciutat per la falta d’efectius i la decisió dels agents a prestar serveis extraordinaris en resposta a la negativa a implementar els resultats de la valoració de llocs de treball. El partit lamenta la situació de “desacord permanent” entre els treballadors del cos policial i el Govern Municipal i la repercussió que té a nivell de seguretat. Per això, emplaça a les parts a asseure’s per trobar mecanismes que permetin desbloquejar el conflicte.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu de Calella en Comú ha dit que es podria aprofitar la reunió convocada per demà per negociar el nou conveni col·lectiu de la Policia Local. Sebastián Tejada reclama una actuació urgent per solucionar les mancances del cos i que han desencadenat en la “greu situació” d’aquest cap de setmana en què s’ha hagut de demanar el suport dels Mossos d’Esquadra perquè la plantilla estava en quadre.

Que aprofiti aquesta reunió per parlar de la situació, encara que no estigui a l’ordre del dia. Seria lògic per mirar de trobar la solució per assegurar la tranquil·litat de la ciutadania i per millor la situació del cos de la Policia Local i de tots els treballadors municipals. Encoratgem a les dues parts que reactivin les converses.

Dijous passat, el Govern va convocar d’urgència als portaveus dels grups polítics municipals després que gairebé un terç de la plantilla presentés baixa mèdica. Se’ls va informar d’aquest fet i de la decisió que els representants sindicals els van transmetre dies abans, el dilluns, de no realitzar més hores extres.

Sebastián Tejada exposa que es tracta d’un escenari “greu” que complica encara més l’organització del cos i de les tasques dels agents per cobrir tots els torns de servei. Sobre el punt de conflicte que ha fet esclatar la situació, la implementació de la valoració de llocs de treball, el portaveu de Calella en Comú discuteix l’argumentació que dona el Govern Municipal contraposant-lo amb l’actuació d’altres ajuntaments i del propi Consell Comarcal del Maresme, fins i tot amb caràcter retroactiu. En aquest sentit, comparteix amb els agents que pressupostar-lo i fer-lo efectiu és una qüestió de voluntat política.

Tenim la constància que altres ajuntaments ho han fet sense problemes. Sense cap interventor o secretària, o regidor o alcalde imputat o advertit. En alguns casos la subdelegació del Govern podria intervenir dient que no és possible –de fet l’equip de Govern exposa que ha passat a Benidorm–. Però si mirem el document que ens han remès, senzillament posen que no està ben argumentat i que cal millorar-ho.

En el comunicat que han fet públic en les últimes hores, Calella en Comú recorda que el compromís del Govern Municipal d’implementar els resultats de la valoració de llocs de treball no és només amb la plantilla de la Policia Local sinó amb tots els empleats municipals. Recordem que en el 2020 hi havia consignada una partida de 175.000 euros per començar-la a desplegar.

El partit també lamenta que l’arribada del nou inspector de la Policia Local no ha cobert les expectatives creades de cara a ajudar a tranquil·litzar, donar estabilitat i confiança a la plantilla. I afegeix que la ciutadania no ha de suportar un nivell d’inseguretat afegit com a conseqüència del conflicte entre el Govern i els agents.

Pots llegir el comunicat ciutadà de Calella en Comú sobre la crisi policial clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *