Convocat d’urgència el ple d’acceptació de la renúncia de Candini

ajuntament ok web

El Govern resoldrà amb urgència el relleu de Montserrat Candini a l’alcaldia de Calella i la vacant que també deixa com a regidora i membre del grup municipal del PDeCAT-Junts per Calella. De fet, no ha assistit a les sessions plenàries des que va anunciar la seva retirada temporal de la vida política per ser tractada del càncer que se li va diagnosticar el novembre passat. Un cop ha oficialitzat la seva renúncia, aquest dimecres, en poc més de 24 hores se celebrarà la sessió extraordinària del Ple Municipal per acceptar formalment la seva decisió i, a partir d’aquí, engegar la maquinària legal perquè es nomeni la persona que agafarà la seva acta i per votar el proper alcalde o alcaldessa. Pel moment, Marc Buch ja ha confirmat que presentarà candidatura per ser investit pel que queda de mandat municipal, que acaba el maig del 2023.

“Presa de coneixement de la renúncia presentada per la senyora Montserrat Candini i Puig al càrrec de regidora i alcaldessa de l’Ajuntament de Calella”. És el punt que s’ha incorporat a la sessió extraordinària del Ple Municipal convocat per demà dijous 12 de maig a les 18.30h, i que se celebrarà a la sala de l’edifici consistorial en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV.

Una sessió que es convoca d’urgència i que permet seguir el procés per rellevar Candini dels seus càrrecs. Serà necessària la celebració d’un segon ple extraordinari en el termini de 10 dies per tal de nomenar la persona que prendrà possessió de l’acta de regidora i elegir el nou alcalde o alcaldessa, en el seu defecte.

Ràdio Calella TV ha confirmat que Lucía Sánchez, que anava de número 7 a la llista electoral, entrarà com a regidora del PDeCAT-Junts per Calella. Actualment, és l’assessora del Govern en matèria d’habitatge.

Segons la llei electoral, i en el cas de les renúncies, podran presentar candidatura per ser elegits alcalde o alcaldessa les persones que hagin encapçalat candidatura a les eleccions municipals. Necessitaran l’acord per majoria absoluta dels membres de la Corporació Municipal.

Marc Buch, que passa a ser el primer de la candidatura del PDeCAT-Junts per Calella, ha confirmat que fa el pas endavant. No obstant això, també reunirien les condicions legals per optar-hi la resta de caps de llista: Xavier Ponsdomènech (ERC), Josep Maria Juhé (Calella en Comú), Josep Torres (PSC), Núria Freixas (CUP) i Guillermo Gomis (CUP).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *