Tejada (CeC) explica que hi ha un grup de treball ciutadà sobre la consulta popular sobre l’Aldi

Aquest és el solar on està projectat el supermercat Aldi
Aquest és el solar on està projectat el supermercat Aldi

El regidor portaveu de Calella en Comú ha confirmat que hi ha un grup de ciutadans que estan treballant en la concreció d’una possible consulta popular sobre el projecte del supermercat Aldi, però que els partits polítics que s’hi oposen no hi participen de manera directa. Sebastián Tejada ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que disposen d’altres mencanismes per vehicular l’opinió ciutadana i, en tot cas, intentar paral·litzar-lo. “La via legal està oberta”, ha dit.

La Taula de Confiança -integrada per ERC, CeC i la CUP-, va anunciar a finals d’octubre que estudiaven la possibilitat de promoure un mecanisme de participació per recollir l’opinió ciutadana d’aquest projecte “amb l’objectiu de fer prevaldre l’interés públic”. Ara però, i segons ha explicat el portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, d’això se n’ocupa un grup de treball integrat per ciutadans i no representants dels tres partits o persones designades per ells.

Tal com diu la norma de qualsevol consulta ciutadana, les persones no tenen perquè tenir una relació directa amb els grups polítics. En alguns casos hi ha relació, però no és obligatori que estiguin vinculats a nivell orgànic i evidentment no poden ser regidors. No em sento avalat per fer cap comentari d’uns treballs que no acabo de conèixer en profunditat.

En tot cas, Tejada ha afirmat que seria important que aquesta iniciativa popular tirés endavant perquè això facilitaria l’obertura d’un debat públic sobre qui ha de ser el model de ciutat per a Calella.

Seria important que ho fes perquè la ciutadania sigui conscient del que es juga amb aquesta decisió. Sovint els ciutadans es queixen de les dificultats que tenen per participar directament en la vida política local i si la consulta es tira endavant serà una oportunitat per propiciar una discussió oberta sobre el model de ciutat que vol i quin model de gestió. És una bona oportunitat per a la ciutadania i jo estaria content que es tirés endavant.

Al marge d’aquesta possibilitat d’incentivar la participació ciutadana i demanar l’opinió dels veïns, de la qual se’n coneixen pocs detalls; Calella en Comú explica que hi ha altres vies per canalitzar l’oposició al projecte als quals poden acollir-se els partits i també els ciutadans. En aquest sentit, Tejada no descarta cap possibilitat i reitera que la via legal està oberta.

Com a grup municipal estem senzillament a l’espera del següent pas de la tramitació, tant del conveni com de la modificació puntual del POUM. Això vol dir que la Comissió Territorial d’Urbanisme faci els comentaris oportuns, els torni a l’Ajuntament i aquest comenci un període d’exposició pública. A partir d’aquí nosaltres, com també els ciutadans, podrem fer les apel·lacions o recursos que considerem necessaris, la via legal està oberta. Podem fer un recurs o poden anar al contenció, és un tema que haurem de valorar en el futur.

El passat mes d’octubre, i amb els vots a favor dels partits del Govern (JxCalella i PSC) i de Cs, el Ple Municipal va aprovar defintivament el conveni urbanístic entre l’Ajuntament i Aldi Supermercats per obrir un establiment a l’aparcament Hospital 2.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat