Creix el nombre de famílies que rep ajuda de menjar i productes bàsics durant l’estiu

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

43 famílies de Calella es beneficien del Programa de Suport Alimentari que tira endavant l’Ajuntament de la ciutat amb la col·laboració de la Fundació Agi.

En concret són 75 adults i 110 infants. Aquesta xifra representa un increment de tres famílies més respecte l’estiu passat.

La presidenta de la Fundació Agi, Rosa Maria Garriga, ha explicat que l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament estableix la llista de famílies que poden participar al programa, i reben al seu domicili un lot de productes d’alimentació frescos, com carn, peix, fruita i verdura, i també productes de neteja i higiene personal, o fins i tot roba per als fills. “Aquest programa consisteix en proporcionar a aquestes famílies que estan en risc d’exclusió social, o algunes ja en exclusió social, una garantia per assegurar-los una alimentació sana, variada, a través d’un carro que cada mes els serveix un supermercat de Calella, que els hi porta a casa“.

A la cistella de productes també hi ha productes de farmaciola, com desinfectant, alcohol, gasses o alguna pomada, etc… tot sense recepta mèdica.

Aquest programa és el tercer any consecutiu que es fa. Es comença a posar en marxa abans de l’estiu, per garantir les necessitats bàsiques dels infants fora de l’horari escolar. Garriga: “L’estiu és l’època més crítica per aquestes famílies, perquè durant el període escolar els infants i adolescents si més no tenen un àpat assegurat, el que fan a l’escola. Quan no hi ha escola aquest àpat no està ni assegurat. El programa dura d’aproximadament maig-juny fins a finals d’any, que és quan s’ha de justificar tot el programa“.

Al desembre les aportacions són de roba d’abric, xandalls i sabates, que es necessiten de cara a l’hivern.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat