Dues nenes sahrauís passaran l’estiu amb famílies d’acollida de Calella

L’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara ha assegurat que els 10 nens que han arribat dels campaments de refugiats de Tinduf, Algèria, al Maresme han descansat amb les seves famílies d’acollida després de més de 24 hores de viatje.

IMG_0422Fins l’última setmana encara hi havia uns 50 nens sense família però «al final s’ha aconseguit un lloc per a tots» com senyala Natatxa Frutos, secretària de l’entitat.

Les dues nenes que han arribat a Calella no parlen castellà, i des de l’associació han facilitat un petit diccionari amb les paraules més claus tot i així «els nens es fan entendre en molts pocs dies», diu Frutos.

El 16 de juliol es reuniran a Barcelona amb tots els infants que han arribat a Caalunya em el marc d’una festa. Estan pendents, també, de confirmar la data en que tindran una benvinguda institucional a l’Ajuntament de Calella

De mentre, en aquests dos mesos s’aprofitarà per fer revisions mèdiques, gràcies a l’acord amb el departament de Salut de la Generalitat.

En el cas que siguin nens malalts que necessitin atenció es traslladaran a metges especialitzats i es podran quedar a un pis a Sant Cugat.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Natatxa Frutos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *