Creix l’interés per practicar activitats nàutiques a la platja de Calella

La pràctica d’esports nàutics va sumant nous adeptes, i això es nota en un cap de setmana d’estiu qualsevol a Calella. Sobretot a la Platja Gran, on s’hi ubiquen la base nàutica, les instal·lacions del Club Nàutic i també l’empresa Water Sport Centre. Allà s’hi ofereixen tot tipus de serveis per gaudir de la platja d’una manera diferent. Disposen de material per navegar amb caiac, fer sortides amb moto aquàtica o embarcacions de vela lleugera, fer surf o pàdel surf.

És una empresa amb més de vint anys d’experiència en el sector de les activitats esportives i de lleure en aigües obertes. Al Water Sport Centre de Calella, situat entremig del Camp de Futbol de Mar i les instal·lacions del Club Nàutic, s’hi pot llogar tot tipus de material o contractar monitoratge per fer windsurf, pujar en inflables arrossegats per embarcacions de motor, sortides amb catamaran o practicar pàdel surf. Una pràctica que està de moda i que des del centre calellenc van actualitzant incorporant noves variants i complementant-lo amb altres pràctiques.

“El pàdel surf està molt de moda, de fa tres o quatre anys perquè el practiquen les ‘celebrities’, però s’havia practicat sempre. Ho estem aprofitant i si abans sortiem amb molts caiacs ara és el pàdel surf. Si ve algú inexpert li recomanem la mida de rem i taula, se surt assegut i després intenten posar-se drets. Fem alguna sortida guiada i ara els diumenges a les 8 del matí en fem d’específiques per fer fitness i ioga dalt la taula”, ha explicat Jordi Llobet a Ràdio Calella TV.

Tenen clients de tot el món, d’arreu de Catalunya i principalment turistes que complementen la seva estada aquí amb les activitats nàutiques. Diuen que l’autòcton s’està apropant cada vegada més al centre, en consonància també amb el canvi d’hàbits quant a l’ús que es fa de la platja. “Això també ho veuen els hotelers i els xiringuitos. Abans la platja estava molt atapeïda, costava arribar a baix sense trepitjar tovalloles, i ara potser s’hi passen tantes hores i ho aprofiten per fer activitats. Potser també perquè s’ha pres consciència dels efectes dels raigs del sol”, comenta Llobet.

Les activitats que s’ofereixen al Water Sport Centre de Calella estan adreçades a tot tipus de públic, grans i petits, en fan per grups i també ofereixen els serveis de monitors especialitzats. El catàleg és amplíssim i està a l’abast de qualsevol butxaca: per exemple, 15 euros per una hora de paddle surf o per pujar-se a la banana inflable; o 50 euros per fer parasailing.

I si s’opta per una activitat més exlusiva, es pot llogar una embarcació a motor, amb capacitat per a fins a 11 persones, per gairebé 400 euros, amb la tripulació i el carburant inclòs.

IMG_7593I com a novetat, els batejos de busseig, a la piscina o a la platja. “Pot resultar atípic fer busseig a la platja, perquè no hi ha roques i el fons no és especialment viu, però per fer batejos va molt bé perquè l’accés a l’aigua és molt senzill i tenim semre bona mar. A més, tenim el servei de fotografia sota aigua i se’n van ben contents”, assegura el responsable del Water Sport Centre.

Les previsions que apunten a un estiu calurós i assolellat els motiven a pensar que, com en els últims anys, hi haurà una bona demanda d’activitats nàutiques a Calella.

En paral·lel, el Water Sport Centre, com a Escola de Vela homologada per la Federació Catalana de Vela, ofereix cursos amb monitors titulars de catamarà, vela o optimist, entre d’altres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *