El jutge cita a declarar un dels sospitosos del crim de l’Helena Jubany

helena jubany

Pocs dies abans que el cas prescrigui, el jutge ha reactivat la investigació per l’assassinat d’Helena Jubany, el desembre del 2001. En un gir inesperat, aquest dimecres s’han acordat noves diligències i s’ha citat a declarar un sospitós, que no havia figurat mai en la causa. És l’autor del correu electrònic que la família va presentar com a prova i que, segons el seu escrit, inclou elements que també apareixien als anònims que va rebre Jubany setmanes abans de la seva mort. La família ha rebut la notícia amb esperança però reitera que cal una major implicació policial per resoldre’l.

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, la ciutat on es va cometre el crim, ha sol·licitat que s’examini el disc dur de la bibliotecària arran de la pericial presentada per la família sobre el correu electrònic que Xavier Jiménez va enviar a l’Helena, l’octubre del 2001. Considera que es tracta d’un fet “novedós i rellevant” que justifica la reactivació de la investigació, entenen que el contingut del missatge està connectat amb l’anònim que va rebre la jove bibliotecària. El sospitós que no havia format part mai de la causa era de de l’entorn de la Unió Excursionista de Sabadell.

El germà de l’Helena, Joan Jubany, ha insistit que la resolució del crim passa perquè hi hagi una major implicació policial en la investigació.

Com a família hem posat un munt de proves i testimonis damunt des que es va reobrir la causa, i ho seguirem fent. Però aquí cal més implicació i diligència policial.

Jubany va ser trobada morta el 27 de desembre del 2001 al celobert d’un edifici de Sabadell. Va ser llançada inconscient però viva i estava nua, drogada i amb el cos ple de cremades.

Amb la decisió d’aquest dimecres, el jutge obre la porta que hi hagi noves proves per tornar a impulsar la investigació del cas que, al febrer, prescriurà.

Recupera a continuació l’entrevista que el germà d’Helena Jubany, Joan Jubany, va oferir a Ràdio Calella TV el juliol del 2020:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *