L’Aplec Pairal rememora els inicis en una conferència

Imatge: Agrupació sardanista de Calella

Queda poc per l’Aplec Pairal de Catalunya, en què les colles sardanistes i els aficionats a aquesta tradició es donen cita al Parc Dalmau. Entre el 31 de maig i el 2 de juny se celebrarà la 96ena edició i aquest divendres l’Agrupació Sardanista de Calella fa la vista enrere per recordar el inicis de la trobada sardanista més important del país. Serà en el marc d’una conferència a Can Saleta aquest divendres (19.30 h).

A poques setmanes de que comenci el 96è Aplec Pairal de Catalunya, l’Agrupació Sardanista de Calella en comença la celebració amb la conferència “Aplec de Calella, Pairal de Catalunya”, en què es farà una retrospectiva a la trobada sardanista més important del país.

La presentació serà a càrrec de Míriam Morrell i hi intervindran Carles Tarridas i Queralt Pedemonte, presidenta de l’Agrupació Sardanista de Calella. Per Pedemonte, la conferència permetrà fer una evolució dels aplecs de la sardana, de la importància cultural i social d’aquesta tradició. Ho farà tot mesclant-la amb les experiències personals i fent una radiografia de la situació actual:

Amb aquesta activitat s’enlaira el 96è Aplec Pairal de Catalunya, que porta per títol “un aplec d’alçada”, amb un cartell inspirat en els pins del Parc Dalmau. Durant tres dies, del 31 de maig al 2 de juny, els sardanistes es donen cita a Calella. La conferència de divendres escalfarà motors per la trobada més important de Catalunya. Serà a les 19.30 h a l’Auditori de Can Saleta.

L’activitat frenètica començarà el 31 de maig amb el Pregó, a càrrec d’Anna Abad i durant els dies que duri l’Aplec també hi haurà una fira d’artesans. Pots consultar el programa complet fent clic aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *