Gent de Barri de Pequín s’animen amb els calçots

Calçotada popular amb carn a la brasa. És la proposta de Gent de Barri de Pequín per aquest dissabte 2 de març, incorporant una nova festa al seu calendari gastronòmic. L’any passat ho van fer conjuntament amb Calella Marxa i ara ho proven en solitari, amb la intenció de coure 5.000 peces de calçots i servir-los amb salsa autèntica i dues peces de carn: botifarra i un tall de ploma ibèrica. El tiquet incloure pa, beguda i postres, i tot per 18 euros. Hi haurà estesa de taules i cadires per a 300 persones.

El menú de Gent de Barri de Pequín inclou 15 peces de calçots – amb la seva salsa –, una botifarra i un tall de ploma ibèrica, allioli per acompanyar, pa, una beguda i postres amb un got de moscatell. El president de l’associació, Josep Antoni Piqueras, explica que és gràcies al jovent que ha entrat a la junta que s’han animat a organitzar la calçotada, per primera vegada ells sols.

Les nostres festes són gastronòmiques, i ens faltava la calçotada. Portem 35 anys com a associació Gent de Barri de Pequín i no n’havíem organitzat mai cap. Ho provarem a veure com va!

Posaran 5.000 calçots a coure i de les salses se n’encarregarà Eduard Monràs pare, no seran de pot. L’experiència de l’any passat amb Calella Marxa – van organitzar-la conjuntament – els ha servit per trobar el punt just de cocció.

Els tiquets de la calçotada ja es poden comprar al Frankfurt La Riera i a Can Xena, o a Ca La Mercè del carrer Colón. També n’hi haurà el mateix dissabte, a partir de la una del migdia.

Estem en plena temporada de calçots, tot i que des de principis d’hivern se’n troben i es comencen a menjar. Són una varietat de cebes tendres que es couen a la graella i s’emboliquen després amb papers de diari perquè acabin d’estovar-se i mantinguin la calor. A taula, s’han de pelar i sucar a la salsa romesco o salvitxada per portar-les a la boca. En moltes trobades familiars i d’amics, als restaurants també, els comensals es posen un pitet per evitar tacar-se la roba.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *