Crida des del PACMA Calella per salvar la vaca Margarita

Font: PACMA, Partit Animalista
Font: PACMA, Partit Animalista

El PACMA Maresme s’afegeix a la campanya ciutadana promoguda a través de la plataforma Change.org per salvar la vaca Margarita. Se l’ha de sacrificar perquè no està registrada com a bestiar, tal i com indica la normativa europea. Tampoc el seu propiteari té permís per tenir vaques al seu terreny, a Tortosa.

La Margarita va néixer fa quatre anys i quan era petita la van separar de la seva mare. El propietari de la granja la va regalar a un amic seu, que l’ha cuidat com si fos un animal de companyia. Per salvar-la, el Hogar Pro Vegan, que té un santuari a muntanya que acull animals, han realitzat diversos tràmits administratius.

La portaveu del PACMA a Calella, Anna Maria Soler, ha explicat durant una entrevista a l’Info Migdia que la vaca Margarita és molt sociable i és com un animal domèstic més. Si s’acaba sacrificant, diu Soler, es tractarà d’un assassinat, de canviar una vida per papers: “Per a nosaltres és un assassinat, és una vida a canvi de papers, ja que el santuari Pro Vegan es vol fer càrrec d’ella, es podria concedir i que visqui tranquil·la com un gos o un gat. Ara ja viu tranquil·lament convivint amb altres animals de companyia”.

Diferents col·lectius animalistes han convocat per demà dimecres a les 19h una concentració davant la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per exigir al president Puigdemont que paralitzi el sacrifici de la vaca Margarita. Faran el lliurement de cent mil signatures que han recollit en només 5 dies en contra d’aquesta decisió: “Des del PACMA animem tothom a què hi participi demà a la concentració que farem davant la seu de la Generaltitat acompanyada per les cent mil firmes que hem recollit en només 5 dies per demanar al president Puigdemont que no sacrifiqui la Margarita”.

I a més, han iniciat una petició online a la plataforma Change.org que suma avui més de 159. 000 signatures de suport.

En paral·lel a això, el partit animalista promou el projecte de llei general de benestar i protecció dels animals, amb el nom de Llei Zero, que significa: tauromaquia zero, circs zero i sacrifici zero.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Anna Maria Soler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *