Els propietaris agraris de Calella s’equipen amb sistemes seguretat contra els robatoris

Nova senyalització als accessos a la zona agrícola de Calella. La Policia Local ha col·locat panells informatius en què s’avisa que algunes propietats privades disposen de càmeres de videovigilància i sistemes d’alarma contra robatoris. Des de l’Associació de Pagesos i Propietaris Agraris de Calella (APPAC), que representa més de 60% del conjunt de finques que hi ha al sector, s’exposa que aquesta mesura forma part de l’estratègia que s’ha dissenyat conjuntament amb Policia Local i Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat.

Aquests nous sistemes de seguretat i protecció permetran que la coordinació amb els cossos policials sigui més ràpida i efectiva. Així ho ha comentat el president de l’APPAC, Josep Busquets, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

“Hem col·locat uns models d’alarma i càmeres de videovigilància que ens alerten de qualsevol incidència que es pugui produir i, tot i que en tenim molts d’instal·lats, n’hi hauran més en els pròxims mesos. Per tant, podem dir que venir a robar a les vinyes de Calella serà un mal negoci per qui ho intenti perquè no trigaran molt a veure la Policia Local ben a prop seu”, ha assegurat Busquets.

Des de l’APAC s’explica que bona part de les propietats s’han dotat d’aquests sistemes d’autoprotecció, especialment per evitar els robatoris en cases rurals i barraques, on guarden el material per al conreu.

I si bé en els últims mesos l’activitat delictiva ha baixat, la preocupació i l’alarma encara és latent. “S’estan produint episodis puntuals però ja es comença a notar els efectes de les accions de coordinació. El mal que fan és més gran que el valor econòmic del que sostreuen i, encara que sembli mentida, provoca que tinguem una maquinària molt més bàsica que anys enrere perquè la gent tem que el que pugui comprar li robin”, ha exposat el president de l’APPAC.

I això va en contra del progrés de l’activitat agrícola a Calella, lamenta el president de l’APPAC, entitat que representa a gairebé una seixantena de propietaris de finques concentrades en una extensió d’aproximadament 500 hectàrees de terrenys.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Josep Busquets.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *