Crida d’última hora del Gran Recapte: falten dos voluntaris per demà a la tarda

Aquest matí ha arrencat el Gran Recapte als set supermercats de Calella que col·laboren amb la iniciativa de la federació de Bancs dels Aliments de Catalunya per ajudar a pal·liar les necessitats alimentàries de persones en situació de vulnerabilitat. En cadascun dels establiments hi ha un grup de voluntaris, identificats amb petos de color blau marí, que ofereixen als clients fer una aportació. Tots els productes es dipositen en uns contenidors de cartró que demà es traslladaran al magatzem on es farà la classificació. A partir d’això, s’anirà abastint l’economat de Càritas Calella, que és el que s’encarrega de l’organització del Gran Recapte i de la important feina de trobar els voluntaris que el fan possible. Aquest any, com ha passat al conjunt del país, ha costat una mica més de l’habitual.

La coordinadora de voluntaris, Carme Vilageliu, ha comentat aquest matí que encara falta cobrir un parell de torns per dissabte a la tarda. Cal destinar-hi només dues hores.

Ara mateix encara falten dues persones per cobrir un torn de demà a la tarda. Demano a la gent que s’inscrigui al web de recapte.com perquè necessitem gent nova. De cara a l’any vinent potser anirem a fer campanya a les escoles.

Qui vulgui oferir-se, pot trucar al telèfon de Càritas Calella (93 769 45 06) o fer la consulta als mateixos voluntaris que avui i demà seran als supermercats.

El repte d’aquesta edició és arribar a igualar o superar les 24 tones d’aliments que es van recollir el 2018. Es demana donar oli, ja sigui d’oliva o de girasol, llet i llet en pols, i conserves. Aquests productes abastiran l’economat de Càritas, que podria tancar l’any amb una xifra rècord d’usuaris. Vilageliu confia que s’aconseguirà l’objectiu.

La gent que mínimament pot, també la que no pot, tots ajudem perquè sabem que hi ha molta necessitat. S’està ajudant a unes 460 famílies i més de 1.200 persones que reben aliments de l’economat que gestiona Càritas, al carrer Balmes, ara amb un sistema més modern i que funciona per punts.

Al Gran Recapte hi participen els set supermercats que habitualment col·laboren amb la iniciativa: Bon Preu, Caprabo, Consum, Dia (Sant Pere i Sant Jaume), Mercadona i Spar. Entre els voluntaris, que són aproximadament unes 150 persones, també hi ha un grup de 4t d’ESO de l’Escola Freta que realitza serveis comunitaris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat