Crida per adoptar gossos que arrosseguen el llast de ser “potencialment perillosos”

El Centre Caní Pedracastell fa una crida als calellencs perquè es decideixin a adoptar els gossos que tenen en acollida, i especialment aquells que tenen la tipificació de “potencialment perillosos”. Es tracta d’una catalogació que deriva de la raça de l’animal, però això no determina el seu caracter ni la seva predisposició o no per tenir una bona adaptació al nou entorn familiar. En aquest cas hi influeixen altres factors, com el tracte que pot haver rebut del seu anterior propietari.

Els centres d’acollida d’animals abandonats tenen dificultats per donar sortida als gossos tipificats de “potencialment perillosos”, pel recel que això genera en les persones i famílies interessades en adoptar. Una situació que és ben palesa al Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar, que és el de referència per a la nostra ciutat.

“El que més tenim són pitbulls, americans standford, i creuaments. És una llàstima perquè són gossos súper agraïts, que es posen contents quan et veuen, però la gent no accepta aquest tipus de perfil i costa trobar una família que li doni una oportunitat”, ha dit Anna Figueras, responsable del Centre Caní Pedracastell.

Figueras subratlla que el caràcter de l’animal s’ha de valorar a nivell individual i no generalitzar, i exposa que hi ha factors d’influència directa en això com pot ser el tracte que han rebut dels seus anteriors propietaris.

A diferència d’anys anteriors, l’estiu no és ara una època especialment crítica quant a l’ocupació dels centres d’acollida. Sí que es pot registrar un repunt, però els abandonaments, lamenta la seva responsable, són una constant tardor, hivern, primavera i estiu. “Espero que vagi a menys perquè la gent prengui més consciència, però sí que abans que arribi el bon temps pot haver-hi un repunt”, ha comentat.

Des del Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar s’aposta per realitzar campanyes periòdiques de sensibilització i conscienciació sobre l’atenció que requereixen els animals de companyia per combatre els abandonaments. La Generalitat de Catalunya acaba de fer públic que se’n van produir 317.000 de gats i gossos al conjunt del país durant el 2016, una xifra que Anna Figueres qualifica d’“escandalosa”.

En aquest sentit, recorda també la necessitat de tenir els animals censats i xipats per garantir-ne la recuperació en cas de pèrdua. Un missatge que reitera en el cas de propietaris de gats. “Que l’animal estigui identificat és garantia que retornarà, perquè centres i veterinaris el primer que fan és pasar el lector de xip. Dona la impressió que no cal xipar els gats però són els que més ho necessiten perquè surten a donar un volt, són carinyosos i no tenen por. Així és com es perden”, ha exposat Anna Figueras.

La llei de protecció dels animals disposa l’obligatorierat dels propietaris de tenir-los degudament identificats. L’omissió d’aquest deure es pot considerar una infracció lleu, sancionat econòmicament amb multes que poden anar dels 100 euros als 400 euros.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Anna Figueras, del Centre Caní Pedracastell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *