La Fundació Hàbitat Solidari tanca la compra de 12 habitatges per un import total d’1 milió d’euros

fhabitat2

La Fundació Hàbitat Solidari ha incorporat 12 nous pisos de propietat a la seva cartera de gestió gràcies a l’operació que s’ha tancat aquestes últimes hores i que ha finançat amb un préstec que li ha concedit l’Institut Català de Finances. Són immobles que van dels 60.000 als 90.000 euros, segons ha confirmat el director de la fundació, Jordi Sitjà, qui ha matisat que alguns d’ells ja s’estaven gestionant però per mitjà d’un lloguer amb els propietaris.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el director de la Fundació Hàbitat Solidari ha explicat que els pisos tenen característiques diferents, quan a dimensions i ubicació; i que en alguns casos ja s’estaven gestionant per mitjà d’un lloguer amb la propietat.

Pisos ubicats en diferents indrets de la ciutat, pel preu s’entén que estan en finques antigues. 7 dels 12 pisos els hem estat gestionant des de la Fundació Hàbitat Solidari com a llogaters i quan els propietaris han tingut interés de posar-los a la venda s’ha arribat a l’acord per poder-los adquirir.

El cost de l’operació ascendeix al milió d’euros, que la Fundació Hàbitat Solidari ha afrontat amb un préstec que li ha concedit l’Institut Català de Finances, d’un total de 2 milions d’euros. Això, segons Sitjà, permetrà que durant el 2020 es pugui seguir augmentant la bossa d’habitatges.

El préstec és a un interès de l’1,25% i per un termini de 25 anys. El director de la fundació ha indicat que es retornarà amb els ingressos de les quotes de lloguer dels mateixos immobles i les subvencions que es reben per part de la Generalitat.

Amb aquests preus nosaltres podem llogar els pisos per generar un import que pagui la quota. D’altra banda, a mesura que anem incorporant pisos a la borsa d’inclusió de la Generalitat anem sumant subvencions. Per tant, més recursos per afrontar els pagaments.

Sitjà ha indicat que l’operació permetrà tancar el 2019 amb uns números molt positius.

Tanquem l’any amb 18 habitatges en propietat i amb aquesta operació, tenint en compte que alguns ja els gestionavem, passarem a tenir una cartera de 117 habitatges.

Els pisos de lloguer social de la Fundació Hàbitat Solidari s’adjudiquen segons el criteri d’una comissió tècnica integrada per representants de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella i de Càritas Calella.

Hi ha una comissió tècnica que la integren membres de Serveis Socials, de la Fundació, alguna persona de Càritas i un representant del Patronat, sobretot a indicació de les propostes de Serveis Socials acaba decidint amb diferents paràmetres d’avaluació qui s’acaba adjudicant els pisos. Tenint en compte criteris d’emergència o de la pròpia condició del demandant.

El director de la Fundació Hàbitat Solidari fa una crida als propietaris perquè ofereixin els seus immobles, ja sigui per les opcions de compra que s’obren de cara al 2020, o per llogar-los. Aquesta opció es fa amb garanties de cobrament, s’assumeixen els treballs de millora que s’han de fer i l’assegurança corresponent, a més que queden exemptes del pagament de la contribució durant el primer any de cessió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat