Crida per adoptar gossos tipificats com «potencialment perillosos»

PHOTO-2019-01-10-13-13-36

La gent que vol adoptar un gos sovint es decanta per un cadell. En canvi, els gossos adults i els catalogats com «potencialment perillosos» són perfils d’adoptants més complicats. Per això, des del Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar, el centre de referència per als gossos perduts o abandonats a Calella, fan una crida a les persones perquè adoptin un gos d’aquestes races.

Afirmen que l’etiqueta de «potencialment perillós» els estigmatitza, quan únicament es refereix a la raça però no determina el caràcter de l’animal ni la seva relació amb la família. Anna Figueras, responsable del centre, ha fet la crida.

S’hauria de fer una mica de crida a que la gent amb una mica de consciència i voluntat de rescatar gossos de centres, donessin una oportunitat als gossos que es consideren potencialment perillosos, perquè aquest gos, en qualsevol tipus de centre, és un perfil d’adoptant complicat. No per el caràcter, i si la gent s’acosten als centres i demanen informació i els expliquen el tarannà del gos, ja és indiferent la raça, però si que el perfil de gos potencialment perillós, normalment, a la gent que s’apropen, els tira una mica enrere. Però tampoc és tan complicat. És com un altre gos, mou la cua i es fica content. L’únic que s’ha de fer la gestió bé de treure’s la llicència, portar el gos com s’ha de portar pel carrer, amb una corretja més o menys curta, de dos metres com a màxim, amb morrió, portar-lo identificat.

Durant les festes nadalenques s’han adoptat dos gossos al Centre Caní Pedracastell. Des de les protectores i associacions animalistes s’engega cada any la campanya que anima a adoptar i no a comprar. També es fa una altra crida: a la responsabilitat, a no regalar un animal si no es té la consciència de que es podrà cuidar per evitar els abandonaments. Figueras ha explicat que els abandonaments sovint es produeixen perquè el propietari no vol comptar amb un professional que l’ajudi en l’ensinistrament de l’animal.

Moltes vegades succeeix amb aquests gossos que han sigut regalats ara per Nadal, que coincideix amb l’estiu que són joves, són gossos molt potents, siguin de la raça que siguin, és el moment que tenen x mesos i ja tenen cos d’adult i continuen fent les trastades de cadell. Moltes vegades els abandonaments es produeixen per no dir necessitem que un professional ens doni un cop de mà en el tema d’educar al nostre gos. A vegades es necessita un ensinistrament, a vegades són sessions d’informació, a vegades són pautes. Nosaltres també el que fem és acompanyament de cadells, o sigui fem una mica de classes de cadells amb el propietari i el cadell per després si més endavant es necessita un ensinistrament o una educació més seriosa es pugui fer. Dic més endavant perquè normalment amb 4 pautes, un cadellet funciona bé.

Anna Figueras ha recordat la necessitat de xipar als gossos. Els propietaris que no compleixin amb l’obligació s’enfronten a multes de 500 euros a 2.404 euros, si l’animal és de raça potencialment perillosa.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la responsable del Centre Caní Pedracastell, Anna Figueras.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *