CSQP tramita la petició d’IC-V Calella per fer una esmena al Pressupost català en favor de l’Hospital Sant Jaume

Imatge d'arxiu

Les comissions sectorials entraran la setmana vinent en el debat sobre el Pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2017, pas previ a portar-lo novament al ple del Parlament per a la seva aprovació. És en aquest moment quan es produeix el debat de les esmenes presentades pels diferents grups parlamentaris.

IC-V Calella presenta una esmena als Pressupostos de la Generalitat perquè s’ampliï la dotació econòmica per a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i de retruc a l’Hospital de Calella. Des d’ICV es reclama al Govern que incrementi la partida que el centre pot destinar a fer front a la despesa corrent. És a dir, que hi hagi més diners per a l’activitat diària de l’hospital i l’atenció als usuaris, sense que això aparqui la urgència compartida per tots de disposar d’un nou pla funcional que fixi inversions.

El regidor Sebastián Tejada, ha explicat que és una petició des de Calella que vehiculen a través del Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, i és una de les vuit esmenes que el partit ha presentat en matèria de Sanitat. I ha enumerat les peticions: “No fer més retallades en personal, reobrir llits, un pla de xoc per les llistes d’espera, assegurar que el 100% dels recursos assignats vagin a la prestació de serveis i no a eixugar dèficit, mantenir el pla d’urgències… i en definitiva mantenir el pla d’emergències que per l’Hospital de Calella és molt important perquè el conveni del SEM acaba el 2017. En definitiva eren 8 esmenes que pretenien revertir les retallades que afecten no només el nostre Hopital de Sant Jaume, sinó el conjunt dels hospitals de la xarxa pública“.

Tejada també intueix que els preus del material sanitari pujaran, o ja han pujat aquest 2017. Per tant, si l’Hospital té els mateixos diners que el 2016 per despesa corrent, haurà d’acomiadar personal per tenir més diners per poder fer front a la despesa corrent de l’any. Tejada: “Aquest any amb tota seguretat, ja avui, estaran rebent pujades de preu de materials, béns, i la Corporació haurà de fer front al servei del seu deute. Per tant el punt feble de la partida pressupostària -i el que es pot moure amb més facilitat i on es poden prendre decisions d’un dia per altre- és el de personal. Segurament, en un marc pressupostari d’aquest tipus absolutament estricte el personal seguirà patint les retallades, i  de retruc -gairebé és el que més ens preocupa- l’usuari“.

Tejada ha dit que «tan de bo» el Conseller de Sanitat anunciï inversions i més diners per a l’Hospital en la seva futura visita a la ciutat, i ha anunciat que han demanat ser presents a la visita.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *