L’AAVV Calella Centre demana que la Biblioteca incrementi el seu horari

El que volen és que als matins la gent gran també pugui accedir, almenys a la planta baixa, a fer lectura. També demanen que es controli que no hi hagi grups de nens jugant a futbol i cridant a tocar de la Biblioteca, ja que molesta als usuaris.

Aquest dimarts l’Associació de Veïns Calella Centre registra una petició a l’Ajuntament perquè s’augmenti l’horari de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça.

Manuel Garcia, president de l’A.V Calella Centre, ha dit que no ha «entès mai» com és que la Biblioteca fa els horaris actuals. Garcia ha explicat la seva petició, que respon a una demanda de la gent gran per poder anar a llegir la premsa o fer lectura amb tranquil·litat a la sala de baix. “Dilluns, dimarts i dimecres al matí és tancada i la gent gran demana que s’ampliï una mica més l’horari al matí. Seria la part de l’entrada. Gent gran ha fet la petició i nosaltres l’hem recollit. Nosaltres normalment cada tarda som allà un ratet llegint la premsa i amb l’ordinador. Com que encara no tenim local, fem allà la feina d’oficina“.

La petició que s’entra a l’Ajuntament és doble, ja que també demanen que es respecti el silenci a l’entorn de la Biblioteca. Garcia: “A la tarda hi ha nens jugant a pilota a la plaça, a la porta de la mateixa Biblioteca -i recollint també les queixes del mateix personal de la Biblioteca- i si estàs a dins sembla que estiguis al carrer. No tenim res en contra que els nens juguin a la placeta, però si hi ha la Biblioteca la gent es queixa“.

Manuel Garcia ha explicat també que s’han reunit amb el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, per explicar-li una baralla entre un grup de nenes que es va produir a la plaça Lluís Gallart, i per comentar problemes entre veïns i gossos a Plaça Catalunya, entre altres.

A tot això, diu Manuel Garcia que el tinent d’alcaldia de Seguretat va treure importància als casos exposats per l’entitat, dient que no hi ha cap problema ni de seguretat ni de convivència a les zones comentades, i que, en tot cas, podia ser una percepció de l’entitat. Manuel Garcia: “Semblava que ell no tenia coneixement del tema i que no hi passa res, a aquella plaça -en funció dels partes de la Policia Local-. Ens va donar a entendre que no hi ha cap problema, que tot està bé, i que era una percepció que tenim com a entitat i que la percepció és molt lliure. Bé. Ens vam quedar una mica com dient doncs és una percepció que a Calella tot funciona perfectament, i nosaltres creiem que hi ha coses que si, evidentment, però i ha coses que podema rreglar, en consens amb l’Ajuntament“.

Ara l’associació de Veïns Calella Centre està a l’espera de poder reunir-se per separat amb cadascuna de les regidories del Govern Municipal i també estan a l’espera que l’Ajuntament els cedeixi un local per habilitar-lo com a seu de l’entitat.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Manuel Garcia, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *