Dante qüestiona que el MUTUR sigui un projecte prioritari però en reconeix el valor històric i cultural

12-02 Dante i Arnijas MUTUR

El diputat de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante, s’ha afegit a les crítiques de falta de participació i debat que des de Podem Calella s’han expressat en relació al projecte del Museu del Turisme, i especialment a l’hora de valorar-ne la seva prioritat. Amb tot, Dante ha admès que, pel que fa al rigor del contingut i el valor del relat “ningú pot estar-hi en contra”. Aquesta tarda ha visitat l’equipament museístic acompanyat pels membres de l’organització que s’ha significat per la seva punyent crítica contra el desenvolupament del projecte i la inversió que s’ha destinat per obrir l’equipament. El tinent d’Alcaldia de Ciutadania, Xavier Arnijas, ha acudit a rebre’ls per acompanyar-los en el recorregut pel museu, tot i no haver-ne estat informat per canals oficials.

Podem Calella havia convidat al diputat de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante, a visitar el Museu del Turisme, i aquesta tarda n’ha recorregut les instal·lacions. Ho ha fet després d’estar rebut pel tinent d’Alcaldia de Ciutadania, qui l’ha acompanyat en la visita que ha estat guiada per la directora de Patrimoni.

El diputat ha reconegut el valor i la coherència del relat històric i social que s’hi recull. “Millor que existeixi que no, i és així efectivament. He escoltat les explicacions i he vist coses que desconeixia. Des d’aquest punt de vista ningú pot estar-hi en contra”, ha admès Albano Dante, qui alhora s’ha posicionat al costat de Podem Calella en les seves crítiques sobre l’equipament museístic i especialment sobre si es tracta aquest d’un projecte prioritari per a la ciutat. “La participació a l’hora de decidir aquest espai i el projecte està en qüestió; com també el que fa referència a la priorització. Com ens deien els companys de Podem Calella, l’Ajuntament hi ha posat els diners equivalents a la pujada del rebut de l’aigua”, ha exposat.

Durant la seva visita al Museu, el diputat de Catalunya Sí que es Pot i els membres de Podem Calella s’han aturat davant l’espai on s’informa del paper que ha tingut el Grup Serhs en l’activitat turística a la ciutat. Albano Dante s’hi ha referit en aquests termes: “Durant anys he seguit la relació molt intensa entre el Grup Serhs i l’Ajuntament de Calella, que aquí també es constata perquè n’ha sigut impulsor, i veiem la foto destacada de Ramón Bagó. Són coses que ho posen en qüestió i n’obliguen al debat”, ha conclòs Dante en declaracions a Ràdio Calella TV.

El tinent d’Alcaldia de Ciutadania hi ha respost tot assegurant taxativament que l’executiu local sempre ha valorat el projecte del Museu del Turisme com una oportunitat que aporta valor afegit a la ciutat i a la destinació; al marge de noms i grups empresarials. “Jordi Ten, una persona coneixedora del turisme, va proposar la idea a partir de la qual es va obrir un concurs i es va fer un negociat on hi van participar diverses empreses per escollir qui elaboraria la museologia i la museografia de l’equipament (…) Estem convençuts i molt tranquils perquè el procés ha estat correcte i ha donat com a fruït un projecte molt potent, al qual li augurem un molt bon futur”, ha subratllat Xavier Arnijas.

Des de la seva inauguració i fins aquesta tarda, segons dades oficials, el Museu del Turisme ha rebut uns dos mil visitants. Una xifra que el tinent d’Alcaldia de Ciutadania ha posat en context, indicant que s’estan celebrant jornades de portes obertes però en un període de temporada baixa per a l’activitat museística en general.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat