El ple autoritzarà dilluns la venda d’immobles de la CSMS

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El ple de l’Ajuntament de Calella autoritzarà el proper dilluns la venda de tota una sèrie d’immobles que són titularitat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i que estan repartits per la ciutat.

Segons ha explicat el tinent d’alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, aquest és un requisit que es va incloure l’abril del 2011 quan es va dissoldre l’antic Patronat de l’Hospital de Calella i es van cedir a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva diferents immobles. Una altra de les condicions és que un cop la CSMS faci la venda per subhasta pública, els beneficis obtinguts s’hauran de revertir a Calella: “Aquests són béns que antigament eren del Patronat de l’Hospital de Calella que havien cedit famílies de la ciutat a l’hospital. Quan es va dissoldre el Patronat, l’abril del 2011 es va cedir a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva però amb la condició que si els venen necessiten l’autorització de l’Ajuntament de Calella i els recursos que obtinguin s’han de revertir en l’àmbit de l’Hospital de Calella”.

Jordi Sitjà ha detallat quins són alguns dels immobles que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva traurà a la venda a través de subhasta pública: “Hi ha des d’un solar que està al carrer Bruguera, com un pis al costat de la benzinera de la Nacional 2, 2 cases al carrer Sant Jaume o una finca agrícola al Sud4. Hi ha diferents immobles”.

Un altre dels punts de l’ordre del dia del ple del proper dilluns fa també referència a la corporació sanitària de Calella i és l’aprovació per tal que l’Ajuntament recuperi la titularitat del terreny i la finca de l’Hostal Vell, uns 1.325m2, per a la seva rehabilitació, tal i com hem explicat recentment. A canvi, el consistori cedirà els terrenys que hi ha al costat del servei d’Urgències de l’hospital, també uns 1.325m2.

De l’ àrea de Territori, el ple aprovarà de manera definitiva el cobriment de la riera Capaspre en el tram comprès entre la Nacional 2 i l’inici del Sud-4. Jordi Sitjà ha explicat que ara, un cop que el projecte ja ha rebut el vistiplau de l’Agència Catalana de l’Aigua, d’Urbanisme de la Generalitat i del departament de Carreteres, es deixa a punt a nivell administratiu per quan hi hagi recursos, tirar-ho endavant: “En el seu moment ho vam aprovar inicialment de manera provisional. Ara ja ha passat tots els tràmits burocràtics davant l’ACA, Urbanisme de la Generalitat i Carreteres i, per tant, ho deixem a punt per quan tinguem els recursos necessaris, tirar-ho endavant, per exemple amb plans europeus o amb programes de cobriment de rieres”.

Recordem que el projecte inicial de cobriment de la part alta de la riera Capaspre té un cost d’aproximadament 2.700.000 euros. Un projecte que Sitjà diu que es podria fer per etapes. En tot cas, recorda que només seria de cobriment, sense urbanització.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat