De les 19 propostes per als pressupostos participatius d’aquest 2016, en queden 9 de viables

Ahir dimarts a la tarda els impulsors de cada iniciativa les van presentar i defensar a la sala de plens de l’Ajuntament davant de l’arquitecte Ramón Mas i interventor municipal Lluís Peralta i els regidors de l’equip de govern, Marc Buch, Jordi Sitjà i Josep Torres i de la oposició, Cristina Gómez i Jan Catà

Marc Buch, Josep Torres, Ramón Mas i LLuis Peralta

Marc Buch, Josep Torres, Ramón Mas i LLuis Peralta

Ara, el consistori ha fet un cribratge tècnic que n’ha descartat 10 per diferents inviabilitats. Per exemple, inviables perquè el cost econòmic és més elevat de la quantitat assignada; perquè impliquen una modificació de les Ordenances Municipals o bé perquè la seva realització comporta que a altres Administracions o persones a títol privat facin una intervenció prèvia. Sigui com sigui, ara els membres del Consell de Participació Ciutadana hauran de decidir a finals de juliol 5 d’ entre els 9 que han quedat.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Buch, explica què passa ara amb els projectes que quedin descartats tot i que puguin ser viables.

L’Ajuntament de Calella destina 90.000 euros perquè els ciutadans presentin propostes concretes, com són aquestes que ara s’han donat a conèixer. Un cop escollits i executats els 5 projectes finals, si queda un romanent positiu, es podria destinar a altres projectes.

En total, el consistori destina 190.000 euros als pressupostos participatius. 100.000 a escollir un entre dos grans projectes de ciutat que proposa directament l’Ajuntament. La resta, 90.000 euros són de les propostes ciutadanes.

En els propers dies coneixerem en profunditat les diferents propostes presentades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *