Demà passat arriben els tres infants saharauís que passaran les “vacances en pau” a Calella

Arxiu: Recepció als nens i nenes saharauís acollits a Calella, estiu 2015

El passat diumenge va arribar a Arenys de Munt el primer nen sahrauí dels que ve a passar les vacances d’estiu a la zona de l’Alt Maresme. La resta, entre ells els tres infants que seran acollits per famílies de Calella, arribaran dijous dia 30, a la tarda.

En total arriben 10 infants a l’Alt Maresme. A la ciutat de Calella seran tres infants, principalment repetidors, i una família que s’estrena en l’acolliment. I una família que també repeteix però amb un infant nou.

índexEls infants marxen dels campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf, a Algèria. Això els suposa un canvi important al qual triguen a adaptar-s’hi. Així ho ha dit Natatxa Frutos, secretària de l’Associació Malgrat amb el Sàhara. “Per als nens al principi és molt dur per ells perquè els traiem del seu entorn i la seva família, sobretot el primer any. Després ja coneixen a la família, tot i que n’hi ha alguns que continuen enyorant-se. És un idioma nou, un entorn que no coneixen, tot és nou, i és una mica dur. Després, de mica en mica, es van adaptant“.

El mateix canvi el viuen les famílies, que passen també el seu procés d’adaptació. Però la recomanació és clara: fer amb els infants acollits exactament el mateix que es fa amb els fills propis. Frutos: “Hi ha nens que són més fàcils i altres de més complicats, com els nostres fills. És com un fill més, que ve d’un altre lloc i que té unes altres condicions de vida, i això condiciona, perquè ells tenen molt a l’abast el carrer, i recomanem que els portin al Casal d’Estiu perquè cremin una mica les energies que portin a sobre“.

Els infants estaran aquí passant les vacances fins a principis de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *