Demanen el rescat d’uns gossos en condicions deplorables en una finca de Calella

Tancats, desnodrits i amb pèssimes condicions d’higiene. Així és com es van trobar a tres gossos l’associació calellenca dedicada al rescat d’animals, La Huella de Rosi. Els van localitzar a través de l’avís d’una persona que informava del mal estat en què es trobaven des de feia mesos aquests tres peluts en una finca aparentment deshabitada. Presentaven clar símptomes d’abandonament i l’associació ho va notificar a la Policia Local i al SEPRONA.

Segons la presidenta de l’associació La Huella de Rosi, Rosa Bernaus, els tres gossos estaven en molt males condicions i amb clars indicis d’abandonament.

No estaven ben alimentats, presenten diverses ferides amb estat deplorable. Un té una ferida molt lletja, un altre té bonys a la panxa que podrien ser tumors i un últim completament desnodrit. Testificat pels veïns de la zona ens diuen que habitualment allà no viu ningú i que el propietari ve un cop o dos al mes, però que fa molt de temps que no venia.

L’associació notifica la situació dels animals als cossos de seguretat i a l’Ajuntament el 20 de maig. Dies més tard es personen fins al lloc dels fets una patrulla de Mossos d’Esquadra i Policia Local per parlar amb els propietaris que aquell mateix dia són a l’habitatge. Els amos dels animals desmenteixen tot el que denuncia La Huella de Rosi, i  segons l’associació aprofiten aquell dia per fer una “rentada de cara” al domicili i als gossos.

Ens diuen que els animals estan perfectament i que ho tenen tot en regla. Nosaltres no ens ho creiem i comencem anar més enllà perquè la seva vida corre perill. Ells quan reben l’avís i es fa tota la gestió porten a la perruqueria als animals, fan una rentada de cara a tota la finca i tapien perquè no puguem veure des de fora el que passa a l’interior ni comprovar l’estat dels animals.

L’associació reclama ara poder rescatar-los perquè consideren que la seva vida corre perill. De fet han presentat una instància a l’Ajuntament de Calella per tal que s’inhabiliti als propietaris dels peluts i es puguin prendre accions legals pels anys d’abandonament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *