Denuncia que fa dies no funciona l’aire condicionat de l’Hospital de Calella

Encarna Aguilar, la filla d’una pacient ingressada a la quarta planta de l’Hospital Sant Jaume de Calella, s’ha posat en contacte amb Ràdio Calella TV per denunciar les altes temperatures que es registren dins les instal·lacions del centre i que han de patir els pacients i els mateixos treballadors. És per això que s’ha queixat a la direcció a partir d’una fulla de reclamacions -a la qual hi ha tingut accés aquesta redacció- però també ho expressa a través d’un cartell que col·loca a diari a la porta de l’habitació. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha informat que una de les tres màquines refrigeradores que dona servei a tot el complex hospitalari s’ha espatllat i que avui mateix ha arribat un nou aparell. Es confia que la situació, que s’admet ha sigut complicada i més per la coincidència amb l’onada de calor, quedarà resolta en les pròximes hores.

La ciutadana ha relatat en declaracions a Ràdio Calella TV que les persones ingressades a l’Hospital Sant Jaume estan patint altes temperatures des de finals de juny i exposa, amb cert malestar, que la solució que es va plantejar als familiars és que portessin aparells de ventilació de casa.

Estem sense aire condicionat des del 29 de juny, però abans ja era deficient perquè no es notava (…) Això va ser a la quarta planta, però tinc un familiar que ha tingut un nadó, i a cinquena planta també era insuportable (…) El dia 29 ens van dir les infermeres que portessim ventiladors de casa perquè ja no funcionava res (…) I això pot ser un perill perquè els aparells poden escampar agents patògens.

Cansada d’aquesta situació i veient que la solució no arribava, el dimecres 3 de juliol va presentar un full de reclamació que personalment li van respondre ahir a la tarda.

La resposta de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El director de Gestió i Finances de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Santi Cardona, n’ha donat resposta pública. Ha exposat que s’ha espatllat una de les tres màquines de refrigeració que climatitzen tot el complex sanitari i que avui mateix es procedirà a la seva substitució.

Reparar-la costa més que comprar-ne una de nova, que és el que haurem d’acabar fent. Com que no ens n’hem sortit, i fa molta calor, hem intentat trobar-ne una que podrem instal·lar al llarg del dia d’avui, ja tenim la grua per col·locar-la i posar-la en marxa. En ptincipi el subministrament d’aire fred quedarà restablert al llarg del dia d’avui.

L’afectació s’ha registrat a tot el complex hospitalari calellenc però, admet Cardona, s’ha notat amb més intensitat a les plantes superiors perquè és on hi toca més directament el sol.

Amb tot, aclareix que aquesta és una situació puntual i que la intenció és, passat l’estiu, valorar la renovació de tot el sistema.

Només ha passat aquest estiu però les màquines tenen els seus anys i hem tingut la mala pata que una d’elles ha deixat de funcionar ara (…) Nosaltres ara substituirem la màquina per una de nova, que ja ens va bé, i anirem fent el control de les altres. Dins el pla d’inversions que tenim previst ens plantejarem més endavant fer algun altre canvi.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. montse ha dit:

    Ha de ser horrorós haver d’estar a tan altes temperatures en un lloc tan delicat pels malalts i treballadors.
    Per altra banda, les fulles són als arbres. Els catalans fem servir fulls de reclamació. No tot es pot calcar del castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *