Desarticulada una xarxa internacional de tràfic de droga amb seu a Pineda de Mar

Foto: Policia Nacional
Foto: Policia Nacional

26 persones han estat detingudes per estar relacionades amb una organització d’origen serbi-bosnià dedicada, presumptament, al tràfic internacional d’haixix i marihuana. Tenien 15 immobles, situats arreu de Catalunya, que utilitzaven per emmagatzemar i traslladar la droga, un d’ells a Pineda de Mar. Alguns dels detinguts podrien ser de Calella.

Una operació conjunta entre la Policia Nacional, el Departament de Policia Criminal de la República de Sèrbia, el Servei de Duanes de l’Antena de Toulousse (França) i la Guarda de Finanza italiana ha finalitzat amb la detenció de 26 persones, entre ells dos antics membres de la banda de lladres de joies “Pink Panthers” que es refugiaven a Espanya amb identitats falses. La organització comptava amb 5 plantacions de marihuana a Catalunya en les quals hi havia 2.237 plantes. Els agents han registrat 15 immobles arreu de Catalunya, on també han trobat dues armes de foc, més de 58.000 euros en efectiu, 5 vehicles i documentació falsificada de Lituània, Bulgària, Croàcia i Sèrbia.

La investigació es va iniciar a l’agost de 2017, quan la Fiscalia contra el Crim Organitzat de Sèrbia va alertar de l’establiment a Catalunya d’una organització criminal dedicada al tràfic internacional de droga. Els agents van trobar dos immobles, un a Barcelona i l’altre a Pineda de Mar, situats estratègicament per emmagatzemar i traslladar la droga a través de l’autopista AP-7 en direcció a la frontera francesa, on s’intercanviava a gasolineres i àrees de servei de camions.

La organització portava persones de Sèrbia per al cultiu, recol·lecció i envasat dels estupefaents, que elaboraven als seus propis laboratoris situats a xalets de grans dimensions. Els responsables de la organització es trobaven a Pineda de Mar, des d’on vigilaven la producció i allotjaven als treballadors dels laboratoris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *