“The Mauritania Railway” guanya el premi d’honor del Trofeu Torretes de Curtmetratges

Que s’entregran el pròxim mes d’abril en el marc del Festimatge que organitza Foto-Film Calella. El cineasta madrileny Miguel de Olaso ‘Mcgregor’ ha obtingut el màxim reconeixement del certamen internacional pel documental sobre la línia de ferrocarril que uneix els 704 quilòmetres que separen un centre miner amb el port de Nuadhibou.

El premi d’honor del Trofeu Torretes està dotat amb 1.000 euros que aniran a parar a mans d’aquest cineasta establert actualment a Los Ángeles, Califòrnia.

Foto-Film Calella ha donat a conèixer el veredicte del 24è Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb un palmarès que confirma el caràcter internacional del certamen calellenc.

Quant als premis principals, el de millor Argument-Ficció és per a la francesa Mélanie Dupuis-Roy per Coeur de chou. En l’apartat de Reportatge-Documental, s’ha premiat Entre pàndols i cavalls, una producció de cinc alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Audiovisuals i Espectacles de l’Institut Pere Martell de Tarragona. I en el de millor Experimental-Animació, el premi del Torretes és per a Ethnophobia de Jani Zhonga.

Dani Morell ha guanyat el Trofeu Torretes al millor curtmetratge en català per Doble angoixa. Ha quedat desert el Premi Ciutat de Calella.

Quant als premis individuals ALES, el de millor guió ha estat per a Martí Lucas per Compatible; millor direcció per a Baptiste Turbe per Haute definition, millor interpretació per a Elisa Pelayo per Azul Miedo; i millor fotografia per a Johan Lehman per Champion.

El jurat ha atorgat una menció especial al film Papas dans mama de Fabrice Braqc per la seva frescor, idea, humor i interpretació.

El 13 d’abril començaran les projeccions públiques d’una selecció dels curts que s’han presentat enguany al Trofeu Torretes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *