La Generalitat mou fitxa per defensar els clubs nàutics amenaçats per la Llei de Costes

Imatge d'arxiu

Renovar les consessions dels clubs històrics sigui quina sigui la seva superfície actual, tal com l’executiu espanyol ho va permetre amb els locals de restauració, l’any 2014. Aquesta és la petició que el Departament de Tertitori i Sostenibilitat del Govern català ha inclòs en l’al·legació a la modificació de la Llei de costes amb el propòsit de “garantir la continuïtat dels clubs nàutics de platja”, actualment amenaçats pels nous requisits als que s’han d’ajustar i que fixen un màxim de 300 metres quadrats d’ocupació. En una reunió recent amb el president de la Federació Catalana de Vela, el conseller Damià Calvet va posar en valor l’arrelament de les instal·lacions als municipis i al fet que són referents en la pràctica esportiva que tants èxits olímpics ha aconseguit.

El Departament demana flexibilitzar la interpretació de la normativa actual per als clubs existents, com el de Calella, incrementar la superfície d’ocupació màxima i que la puguin mantenir quan renoven la concessió, tal com ha exposat el conseller Damià Calvet, qui ha dit que en cas que les al·legacions no siguin ateses, no es descarta assumir la gestió de les concessions.

Els clubs quan hagin de renovar les llicències que no s’hagin d’adaptar forçosament a la normativa que marca el reglament, de 300 metres, sinó que puguin mantenir l’ocupació històrica.

El conseller va reunir-se la setmana passada amb directius de la Federació Catalana de Vela amb l’objectiu de fixar l’estratègia per salvar els clubs catalans que actualment veuen perillar la seva continuïtat. Són els de Calella, Pineda de Mar, Vilassar de Mar, el Bétulo de Badalona, Castelldefels, Cubelles i Torredembarra. Damià Calvet va defensar-ne la funció social i esportiva de les instal·lacions que es regeixen per la norma estatal, del 2013, que un any després es va veure superada per un reglament que determinava que la superfície màxima que podien tenir era de 300 metres quadrats. Tots la superen.

Des de la Federació Catalana de Vela adverteixen que no s’entendria que, per part del ministeri, no es fes un canvi de reglament com es va fer per als locals de restauració. El seu president, Xavier Torres, ha recordat que els clubs nàutics són “l’accés al gran poliesportiu del mar” i que a través d’ells s’han aconseguit 19 medalles olímpiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *